Pe anumite functii si la anumite sectoare, salariile au crescut chiar si de TREI ori, acestea tocand o treime din intregul buget care ar trebui, in mod normal, folosit pentru bunastarea cetatenilor Bucurestiului.

Este stiut ca Gabriela Firea, Primar General, a deviat buget catre petreceri, concerte, cultura si biserici, ignorand complet reabilitarile cladirilor, strazilor sau conductelor termice.

Primaria Sectorului 4 are un buget anual de aproape 700 de milioane de lei, Daniel Baluta considerand ca nu sunt suficienti bani pentru paza scolilor, renuntand la acel contract.

In ajun de Craciun insa, consilierii locali au majorat salariile angajatilor, pe motiv ca de la 1 ianuarie ar creste salariul mediu brut.

Un consilier local de la Sectorul 4 a spus ca cele mai mari salarii ajung si la 15.200 de lei, fiind vreo ZECE salarii in jurul acestei sume.

Fodoreanu: In februarie,...
Citeste si: Fodoreanu: Bucuresti devine tot mai cautat pentru city break-uri

Astfel, chiar si functionarul care tine legatura cu asociatiile de proprietari primeste suma de 7.600 de lei.

Aceeasi situatie o regasim, de altfel, la toate primariile Bucurestiului. Dan Popescu, viceprimarul sectorului 2, spune ca “Vor trebui taiate foarte multe investitii – reabilitarea termica, la parcari, spatii verzi”.

In prezent, in cele 6 sectoare ale Capitalei lucreaza peste 3.200 de functionari publici.