Documentul MCV din 2012 se afla din nou in atentia premierului Dancila, care a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern, ca va trimite o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a cere detalii, scrie Digi24.

Premierul Dancila a spus ca este vorba despre un document datat 10 octombrie 2012, „in care erau solicitate situatia unor dosare aflate pe rol si, mai grav, faptul ca in acea scrisoare aveam si nume despre care se cerea stadiul in care se afla procesul si pasii care trebuiesc urmati, ceea ce mi se pare deosebit de grav”.

„Am solicitat Ministerului Justitiei o analiza a cererilor acute de Comisia Europeana catre Ministerul Justitiei, daca intre 2012 si 2018 au mai existat astfel de solicitari . Am primit azi documentul de la Ministerul Justitiei care confirma ceea ce a aparut in spatiul public, ca astfel de practici au mai fost facute”, a spus Dancila.

„Am hotarat ca in cursul zilei de azi sa trimit o scrisoare presedintelui CE, Jean Claude Junker, prin care sa solicit detaliii si informatii legate de aceste aspecte care mi se par total nepotrivite si total in neconcordondanta cu MCV”, a adaugat ea.

Recent, in spatiul public a aparut un presupus document ce ar tine de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), prin care se solicitau informatii, cu nume si prenume, despre stadiul unor procese de mare coruptie din Romania.

Cu privire la acest subiect, Comisia Europeana a precizat ca documentul MCV din 2012 „a facut parte din schimburile tehnice obisnuite in cadrul MCV”.

„Asa cum stiti, MCV este un proces al carui scop este monitorizarea progreselor facute de Romania intr-un anumit set de obiective, agreate de ambele parti”, arata Christian Wigand, purtator de cuvant in cadrul Comisiei Europene.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri