Proiectul de lege pentru elaborarea noului cod administrativ se afla la dezbatere si vot final miercuri, raportul avand peste 1000 de pagini. Cu toate acestea, el a fost retrimis pentru modificari suplimentare la comisia speciala parlamentara, condusa de deputatul PSD Marcel Ciolacu, scrie Hotnews.

Propunerea de retrimitere la comisia a apartinut grupului PSD. Comisia are sedinta chiar astazi, de la ora 13.00, potrivit senatorului USR Florina Presada, membru in comisie.

"Chiar acum am aflat, Codul Administrativ a fost retrimis din plenul Camerei Deputatilor la Comisia speciala!! Probabil noi promisiuni facute UDMRului de catre PSD. Am primit si convocarea la Comisia Speciala pentru azi la 13:00. Voi transmite live aceasta sedinta. Daca cetatenii nu sunt lasati sa participe la sedinte, atunci USR aduce sedinta in fata oamenilor", a scris Presada pe Facebook.

Aici este raportul elaborat de comisie, cu toate modificarile care urmau sa fie votate de plen miercuri. Camera Deputatilor este for decizional.

Printre prevederile acestui cod administrativ se numara si acordarea de pensii speciale pentru alesii locali.

Romania ar putea pierde jumatate de miliard de euro din cauza modificarilor la Codul Administrativ

Comisia Europeana avertizeaza ca amendamentele din Parlament la Codul Administrativ pericliteaza eforturile de profesionalizare a functionarilor publici si anuleaza pasii anteriori facuti in acest sens.

Cele mai recente amendamente propuse in Parlament pentru Codul administrativ anuleaza eforturile anterioare facute de Guvernul Romaniei si masurile relevante luate in contextul conditionalitatii ex-ante pentru administratia publica", avertizeaza Comisia Europeana, care spune ca modificarile propuse pun in pericol eforturile de profesionalizare a serviciului public si reduc atributiile Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, institutia care a fost in centrul reformei.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri