Cenzura este una dintre caracteristicile unui stat antidemocratic, fiind una dintre caracteristicile comunismului. In ultimul an si jumatate, de cand Partidul Social Democrat a preluat puterea, au avut loc multiple acte de cenzura absolut inacceptabile dar “trecute cu vederea” atat de Avocatul Poporului, cat si de instante.

Iata cateva dintre actele de cenzura care ar trebui sa amendeze PSD si care ar trebui, cel putin in teorie, sa atraga sanctiuni fata de partidul condus de dublul condamnat penal Liviu Dragnea.

1. Interzicerea intrarii cetatenilor in Parlament

Mai multe grupuri de cetateni au cerut de mai multe ori intrarea in Parlamentul Romaniei in timpul sedintelor care, in teorie cel putin, sunt publice. Acestia aveau buletine, nu erau violenti si nici nu purtau asupra lor obiecte suspecte. Jandarmii au incalcat astfel un drept elementar, acela consfiintit in Art. 68 din Constitutie care stipuleaza ca sedintele celor doua Camere sunt publice.

Mai mult, art. 69 stipuleaza ca in exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului. Popor caruia ii sunt ingradite drepturile, abuziv.

In paralel insa, la votul motiunii de cenzura impotriva premierului Viorica Vasilica Dancila, PSD a admis in Parlament nu mai putin de 70 de sustinatori ai PSD, care au asistat la sedinta.

2. Intreruperea microfoanelor opozitiei

Pe langa diminuarea volumului atunci cand reprezentantii USR au luat cuvantul in plen, de mai multe ori au fost intrerupte complet, unii reprezentanti ai opozitiei trebuind sa recurga la portavoce. Intr-o situatie chiar, PSD a taiat conexiunea Wi-Fi din Parlament, in incercarea de a opri opozitia sa faca Live-uri pe Facebook cu abuzurile care aveau loc in Parlament.

Intr-o situatie, aproape hilara daca n-ar fi trista, PSD a scos butoanele de la microfonul de la prezidiu pentru ca reprezentantii Opozitiei sa fie impiedicati sa mai vorbeasca dupa ce presedintele de sedinta ii intrerupe.

3. Ingradirea jurnalistilor intr-un “tarc”

Un precedent extrem de periculos a avut loc in urma cu cateva saptamani, cand jurnalistii au fost bagati, efectiv, intr-un tarc. Reprezentantii poporului (cel putin in teorie) nu au mai dorit sa fie “deranjati” de presa, preferand sa vina ei personal si sa declare ce si cand vor.

In aceeasi zi, tot parlamentarii puterii au plasat pe lifturi afise care aratau ca acele lifturi trebuie sa fie folosite DOAR de parlamentari, nu si de vizitatori/consilieri/presa etc.

4. Interzicerea intrarii in Parlament a invitatilor opozitiei

Parlamentul este al poporului, nu este proprietatea personala a vreunui partid sau al altui partid. Se pare ca Partidul Social Democrat, condus de un dublu condamnat penal, a INTERZIS, pentru prima oara din 1990, dreptului unui alt partid de a invita oameni in Parlament.

Este vorba de USR, ale caror drepturi au fost ingradite. “Absolut nimeni invitat de USR nu mai poate intra in Parlament. O decizie in premiera pentru istoria parlamentarismului din Europa”, puncteaza reprezentantii USR.

Partidul de opozitie a deranjat PSD-ul si ALDE pentru ca mai multi invitati ai USR-ului au protestat impotriva abuzurilor acestora. PSD a stiut sa raspunda printr-un ALT abuz.

"Cam asa se instaureaza dictatura, abuz cu abuz".

Mai mult, senograma sedintei biroului permanent al camerei deputatilor in care s-a decis ca USR sa nu mai poata aduce invitati in Parlament nu a fost publicata pe site-ul camerei deputatilor, o trista premiera, de asemenea.

5. Gabriela Firea de la Primaria Bucuresti, campioana cenzurii

Este de notorietate deja faptul ca Gabriela Firea alege sa stearga constant si sa blocheze ORICE comentarii care nu sunt pozitive. Zeci de mii de conturi de Facebook au fost blocate pe pagina sa personala.

Mai rau este insa ca, similar cu ce se intampla in Parlament, cetateni normali au primit interdictie de a intra la sedintele PUBLICE din Primarie, desi acestia se inscrisesera pe liste si indeplinisera toate formalitatile.

6. Pagina oficiala a Primariei Bucuresti, vehicul de cenzura

In premiera in Romania post-comunista, o pagina PUBLICA, reprezentand o institutie PUBLICA, sustinuta din banii cetatenilor, a devenit un vehicul de propaganda pentru o vremelnica primarita – Gabriela Firea. Dupa ce a fost huiduita de un stadion intreg, Gabriela Firea “s-a razbunat” interzicand, de asemenea, ORICE comentarii negative pe pagina OFICIALA de Facebook a Primariei Bucuresti.

Subliniem ca, desi wall-street.ro a cerut explicatii oficiale, PMB nu a raspuns.

7. Amenzi ilegale in campania #FaraPenaliInFunctiiPublice

Este deja de notorietate faptul ca un surdo-mut a fost amendat pentru ca ar fi “scandat” in strada, impotriva PSD. Acesta este, insa, doar un exemplu de abuz si cenzura din partea jandarmeriei. Zeci de amenzi au fost contestate in instanta de catre cei care participa la proteste impotriva PSD, acestia avand castig de cauza.

Reamintim faptul ca protestele de strada sunt legale, chiar daca nu au fost anuntate in prealabil, acest drept fiind stipulat in Constitutie la Art. 30 - (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa.

8. Interzicerea OPOZITIEI de a intra in plenul Senatului

Deputatul USR, Catalin Drula, a sesizat Serviciul de Protectie si Paza (SPP) in decembrie anul trecut, dupa ce deputatilor Uniunii care au vrut sa-si sustina amendamentele la Legile justitie in plen le-a fost blocat accesul la intrarea in plenul Senatului.
„Eu am vazut ca colegii mei erau acolo, imbranciti de domnul acela, si m-am dus sa sesizez SPP-ul si ei mi-au spus ca au sesizat Politia, la randul lor, si ca seful de Dispozitie pe Parlament va veni acolo, dar nu stiu ce s-a mai intamplat, pentru ca a trebuit sa revin la plen la Camera Deputatilor” a declarat Drula.

Deputatii USR au vrut sa intre in plenul Senatului, pentru a-si sustine amendamentele la Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara si la Legea nr. 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM, insa le-a fost blocat accesul.

9. Cenzura de amploare in Televiziunea Romana

Incepand cu eliminarea celei mai urmarite emisiuni tip talk-show din TVR 1 “Starea Natiei”, Dragos Patraru, plus amenintarea si jignirea jurnalistilor care “scriu de rau” despre PSD si cenzurarea discursului anti-PSD la premiile GOPO, Televiziunea Nationala a devenit, similar comunismului, vehicul de propaganda pentru Partidul Social Democrat. https://www.stiridiaspora.ro/discurs-anti-psd-de-la-premiile-gopo-cenzurat-de-tvr_860.html

10. Cele mai grave cenzuri, chiar in Codul Penal(ilor)

Va deveni interzis sa acuzi pe cineva ca este “penal”, inainte de sentinta definitiva. Jurnalistii nu vor mai avea acces la dosarele pe rol. Jurnalismul de investigatii, care a lovit puternic in PSD scotand la iveala mizeriile din partid, va fi incurajat conform noului Cod Penal…prin inchisoare pentru jurnalisti.

Practic, daca legile propuse de coalitia PSD-ALDE vor deveni realitate, dupa contestatiile la CCR, Romania va deveni, de facto, un stat comunist(oid), al infractorilor. Zeci de mii de oameni au iesit in strada, in toata Romania, de-a lungul lunilor, pentru a protesta impotriva “teleormanizarii” tarii.

Ramane de vazut ce se va intampla. Intre timp, wall-street.ro va ramane in continuare o publicatie care respecta dreptul la informare al cetatenilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri