Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, spune ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis poate fi suspendat in conditiile in care acesta nu respecta hotararea Curtii Constitutionale privind revocarea sefei DNA. Liderul PSD lasa sa se inteleaga si ce ar urma sa faca PSD in timpul in care Iohannis este suspendat, iar functia este preluata de presedintele Senatului sau de cel al Camerei Deputatilor.

Buzatu a precizat insa ca deocamdata, PSD nu a luat o decizie finala in privinta acestei mutari importante.

”In primul rand, nu este un veritabil plan. Suspendarea poate fi doar o consecinta a faptului ca domnia sa a incetat sa mai respecte Constitutia Romaniei, la care face apel atunci cand vrea sa franeze activitatea Guvernului si a Parlamentului”, a spus Buzatu.

”Procesul ar putea deveni inevitabil, pentru ca nu poate o majoritate parlamentara sa tolereze acest comportament duplicitar si jignitor. El nu respecta o hotarare a CCR, in vreme ce apeleaza la hotarari CCR”, a explicat liderul PSD.

Buzatu l-a acuzat pe Iohannis ca nu a jucat un rol de mediator din functia de presedinte, dar a admis ca acest rol de mediator nu poate fi atat de usor apreciat drept un motv de suspendare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri