Ludovic Orban nu exclude o posibila candidatura la europarlamentare: Sunt multi care mi-au cerut sa candidez

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Braila, ca nu a luat inca o decizie referitoare la o eventuala candidatura a sa la alegerile europarlamentare, desi sunt multi cei care i-au cerut sa candideze, scrie Agerpres.

"Sunt multi care mi-au cerut sa candidez la europarlamentare, nu am luat o decizie. Cand voi lua o decizie, o voi anunta public. Noi inca nu am stabilit criteriile, nu am stabilit procedura si nici nu a inceput depunerea oficiala de candidaturi. Pe 4 august stabilim criteriile, procedura, calendarul de desemnare. In functie de hotararea adoptata de Consiliul National, va incepe procedura de depunerea a candidaturilor, dupa aceea va urma o campanie interna, dupa care, probabil tot in Consiliul National, se va lua decizia stabilire a listei", a precizat Orban, intr-o conferinta de presa.

Ludovic Orban a tinut sa precizeze ca PNL va trimite in Parlamentul European "parlamentarii care au cea mai mare sansa de a influenta deciziile de la Bruxelles in favoarea Romaniei, pentru ca suntem membri respectati si apreciati ai Partidului Popular European, dreapta europeana, care se afla la putere si care este cel mai puternic partid din Parlamentul European si care, la ora actuala, detine presedintia Comisie Europene, presedintia Parlamentului European si presedintia Consiliului European".

Intrebat daca Crin Antonescu va reveni in PNL si se va regasi pe lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, Ludovic Orban s-a abtinut sa dea un raspuns pe acest subiect, spunand ca este "o decizie care ii apartine domnului Antonescu".

"Eu recunosc ca am avut o intalnire cu Crin Antonescu. Nimeni nu stie ce am discutat la acea intalnire, pentru ca nici eu, nici domnul Antonescu nu avem obiceiul sa povestim ce discutam intre patru ochi. Fara ca noi sa povestim ce am discutat, au aparut niste stiri inventate. Am acelasi sentiment de prietenie si de consideratie pentru domnul Antonescu si aceleasi amintiri placute, in urma prieteniei vechi pe care o am fata de domnul Antonescu, indiferent ce decizie va lua", a completat Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban, despre redeschiderea piețelor: Analizăm această...
Ludovic Orban, despre...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri