Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca le-a spus liberalilor sa fie pregatiti nu doar pentru alegeri, ci si pentru a guverna, explicand ca isi imagineaza schimbarea Guvernului doar prin metode democratice, prin motiune de cenzura sau prin alegeri, scrie Agerpres.

"Cred ca e deja antologica chestiunea cu guvernul meu, care nu trebuie sa insemne un guvern al persoanei mele, ci un guvern cu care pot sa colaborez pentru Romania si pentru romani, nu pentru altceva. Da, in continuare imi doresc un astfel de guvern, in total contrast cu guvernul pe care il avem acum. Cu siguranta ca acest guvern isi va termina, candva, mandatul. Daca asta va fi mai repede sau mai tarziu, asta decid romanii, prin alegeri. Nu imi imaginez alte metode de schimbare a unui guvern decat cele democratice, adica prin motiune de cenzura sau prin alegeri, dar in oricare dintre variante este bine ca toata lumea sa fie pregatita. Imaginati-va ce abordare gresita ar avea Opozitia daca nu s-ar pregati pentru guvernare. Ca pana la urma asta inseamna democratia, alternanta la guvernare. Si evident ca toata lumea trebuie sa se pregateasca, nu doar pentru alegeri, ci si pentru a guverna", a spus Klaus Iohannis.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat dupa intalnirea cu Klaus Iohannis ca peste o saptamana este posibil ca liberalii sa discute si despre o eventuala motiune de cenzura, care sa fie depusa in sesiunea din toamna.

"Vom discuta acest subiect saptamana viitoare. Duminica avem intalnirea Biroului Politic National si a grupurilor parlamentare ale PNL, la care vom dezbate strategia pentru viitoarea sesiune parlamentara si obiectivele pe care le stabilim. De asemenea, prioritatile legislative", a spus Orban, fiind intrebat ce sanse are o motiune de cenzura depusa in sesiunea din toamna.

Presedintele Klaus Iohannis a participat vineri la o sedinta a Biroului Executiv al PNL iar la final a iesit sa faca declaratii, insotit de presedintele PNL, Ludovic Orban, si prim-vicepresedintele PNL, liderul filialei locale, Raluca Turcan. La intalnirea de la Sibiu a fost prezent si Vasile Blaga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri