Ministra de Interne, Carmen Dan, a explicat vineri cateva dintre modificarile pe care si le-ar dori la legea 60 / 1991 privind adunarile publice. In viziunea ei, protestele ar urma sa se desfasoare in locuri reglementate de lege, cu un organizator asumat, noteaza G4Media.

”Avem proteste foarte bine organizate, dar fara organizatori. Avem proteste anuntate cu mult timp inainte, dar fara a fi asumate. Avem proteste in locuri care nu sunt reglementate de lege. Cred ca putem veni cu o actualizare a legii (69/1991 privind adunarile publice – n. red.), astfel incat sa o punem in concordanta cu realitatile”, a explicat Carmen Dan.

Intrebata daca protestele fara organizator ar trebui declarate ilegale, Carmen Dan a evitat un raspuns concret.

”Poate ar trebui sa ne uitam in zona debirocratizarii acestei proceduri, astfel incat cel care doreste sa declare un protest sa stie ce proceduri trebuie sa urmeze”, a sustinut ea.

Este pentru a doua oara in mai putin de o saptamana cand Carmen Dan insista pe modificarea legii privind adunarile publice.

Si prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, le-a cerut, marti, senatorilor din Comisia de Aparare, sa schimbe actul normativ, pe motiv ca este depasit. Cliseru a declarat ca legea 60 din 1991 a fost facuta in graba dupa caderea comunismului pentru a le oferi cetatenilor posibilitatea sa se exprime, dar sustine ca ”nu mai corespunde”. ”O simpla notificare catre primar nu poate sa tina loc de aprobare a unei adunari publice, din foarte multe motive, avand in vedere ce se intampla astazi, cu amenitarile teroriste”, a declarat Cliseru.

”Trebuie sa aiba minime conditii civilizate pentru adunare, toalete publice instalante, ambulante, sa stie pe unde afluieste, pe unde defluieste. Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale”, a mai declarat prefectul Capitalei in timpul audierilor din Comisia de Aparare a Senatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri