Tudose: Pro Romania nu va participa la votul pentru modificarea Codurilor Penale. Actuala putere sa si le asume

Parlamentarii Pro Romania nu vor participa la votul din Camera Deputatilor asupra proiectelor de modificare a Codurilor penale si nici la votul unei eventuale restructurari a Guvernului, a anuntat, duminica, vicepresedintele partidului Mihai Tudose.

"Sa si le treaca, sa si le asume (modificarile la Codurile penale - n.r.). Nu vom participa si cred ca asta va fi pozitia Opozitiei, vom discuta la inceputul saptamanii. Sa fie in sala aia cei care isi asuma. Daca ei merg langa cu nebunia asta... Eu nu inteleg de ce vor sa mai schimbe ministrul la Fondurile Europene, pentru ca nu le mai trebuie minister, fiindca este foarte clar ca, daca continua cu demersul asta impotriva Justitiei si impotriva statului de drept si impotriva tuturor principiilor de baza de aderare la UE, oamenii aia ne blocheaza fondurile europene. Deci, nu stiu de ce le mai trebuie minister. Nu stiu de ce il mai avem si astazi, pentru ca astazi la Comisie (Comisia Europeana - n.r.) nu este nicio factura decontata, niciuna, la Ministerul Fondurilor Europene", a afirmat Tudose la o conferinta de presa, intrebat cum va vota Pro Romania proiectele de modificare a Codurilor penale.

El a spus ca nu crede ca aceste proiecte vor trece de Camera Deputatilor. "Nu cred ca vor trece. (...) Ma bazez pe bunul simt al celorlalti", a adaugat Tudose.

Tudose a mai spus ca Pro Romania nu va participa la vot nici in cazul in care actuala coalitie va veni in Parlament cu restructurarea Guvernului.

"Exista varianta aceasta a restructurarii ca sa obligi presedintele sa semneze un cabinet trecut prin Parlament. Deocamdata, le e cam frica (celor din conducerea PSD - n.r.). UDMR zicand pas, mai conteaza pe niste minoritati, dar nici alea nu sunt ei convinsi, nici toti pesedistii nu sunt doritori de a fi parte din dezastrul asta. (...) Nu vom vota, nu mai putem avea incredere intr-un demers, in orice demers pe care il face actuala Putere, e un demers pentru ei, pentru a sustine incompententa lor. Nu vom vota, in sensul ca nici nu vom fi prezenti in sala", a precizat Tudose.

Citeste si:
Țuțuianu: Partidul îl vrea pe Victor Ponta candidat la Primăria...
Adrian Țuțuianu,...

Miercuri, plenul Senatului a adoptat proiectul de modificare a Codului penal, asa cum a fost elaborat de Comisia speciala privind legile Justitiei. Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri