Dosarul referitor la ofiterul de la Academia de Politie suspectat ca a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan, a fost preluat de DNA, au declarat surse din cadrul Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, confrom G4Media.

Surse din politie au declarat, miercuri, ca a identificat deja principalul suspect. Ar fi vorba despre Barbulescu George Adrian, ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta a fost gasit pe raza municipiului Slatina urmand a fi adus in calitate de suspect in Bucuresti in baza unui mandat de aducere, unde sunt puse in aplicare doua mandate de perchezitie”, au mai declarat acestea.

”Sunt intr-o evidenta stare de consternare. Un ofiter de politie, pus sa apere legea, ameninta cu moarte un ziarist de investigatie. Este inimaginabil asa ceva! Sper ca de data asta va exista putina onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Politie”, a scris Emilia Sercan pe Facebook.

Barbulescu George Adrian lucra la biroul de cooperare inter-universitara al Academiei de Politie, unde fusese angajat imediat dupa absolvire, in 2018, potrivit surselor citate.

Robert Negoita: Procurorii au...
Citeste si: Robert Negoita, urmarit penal

Jurnalista Emilia Sercan a scris pe 17 aprilie, intr-o postare pe Facebook, ca a sesizat politia dupa ce luni seara a primit un mesaj de amenintare cu moartea. Sercan precizeaza ca a primit amenintarea ”in contextul in care de trei saptamani public in mod constant informatii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Politie”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ministrul de Interne Carmen Dan, audiata de procurorii DNA