Cinci presedinti de Consilii Judetene din partea PNL i-au transmis la sfasitul lunii mai presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, care este si presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, acordul lor in ce priveste adoptarea OUG-ului prin care s-a modificat legea, astfel incat sefii de CJ-uri sa fie alesi prin vot direct, nu prin votul consilierilor ca in prezent. Realizatoarea Denise Rifai, de la Realitatea TV, a publicat documentele pe pagina sa de Facebook, despre care sustine ca le-a primit pe adresa emisiunii pe care o modereaza, Legile Puterii, scrie G4Media.

Pozitia sefilor CJ ai PNL este cu atat mai relevanta, cu cat liderii PNL si presedintele Klaus Iohannis au criticat public OUG-ul adoptat luni de guvern pe motiv ca este un cadou facut baronilor PSD. Presedintele CJ Sibiu, Daniela Campean (PNL), a argumentat pe o pagina de ce este bine ca sefii de CJ sa fie alesi prin vot direct.

Cei cinci sefi de CJ-uri care au semnat adrese prin care isi exprima sustinerea fata de OUG-ul Guvernului Dancila sunt: Iustin Cionca, presedintele CJ Arad, Vasile Iliuta, presedintele CJ Calarasi, Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava, Daniela Cimpean, presedintele CJ Sibiu, Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba.

Argumentele presedintelui CJ Sibiu, Daniela Campean in favoarea alegerii presedintelui Consiliului Judetean prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat:

-ar spori in mod considerabil legitimitatea acestei functii de demnitate publica
-ar avea girul colectivitatii pe care o reprezinta, creandu-se astfel o relatie directa intre cetateni si autoritatea executiva
-ar intari autoritatea acestei demnitati publice
-ar asigura o mai mare stabilitate functiei, conducand a diminuarea riscurilor de revocare intempestiva si arbitrara
-predictibilitatea mandatului acordat de cetateni si asigurarea continuitatii pe durata intregului mandat

Purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a declarat, luni, ca OUG-ul adoptat de Guvern, prin care se revine la sistemul de alegere a sefilor de CJ prin sistemul de vot uninominal, reprezinta ”o concesie pe care premierul Viorica Dancila vrea sa o faca baronilor din PSD in incercarea de a le castiga sprijinul”.

Presedintia sustine ca argumentul invocat de Guvern, ca presedintele de Consiliu judetean ar trebui sa fie ales de popor nu se sustine ”pentru ca nu exista practic un “popor” al judetului si mascheaza de fapt disperarea PSD, care a inteles ca este pe punctul de a pierde majoritatea in foarte multe Consilii judetene”.

”Daca PSD chiar este preocupat in mod real de buna functionare a administratiilor publice si de a indrepta situatia in privinta alegerilor locale, solutia este clara: adoptarea alegerilor in doua tururi a primarilor”, a mai spus purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri