Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) retrage si apelul din dosarul in care fugarul Sebastian Ghita si mai multi procurori si politisti din Ploiesti sunt acuzati de coruptie, au declarat pentru G4media surse din magistratura. In acest caz, Ghita, politistii si procurorii au fost achitati de instanta de fond, iar apelul incepuse la Completul de 5 judecatori, potrivit G4Media.

Acum, Completul de 5 judecatori trebuie sa ia act de solicitarea SIIJ de retragere a apelului. Procesul va continua insa, cel putin pentru moment, cu privire la procurorul Liviu Tudose intrucat si el a formulat apel, fiind nemultumit de temeiurile pentru care a fost achitat. Vezi aici.

Completul de 3 judecatori care a dispus achitarea a fost compus din judecatorii Maricela Cobzariu, Daniel Gradinaru si celebrul Stefan Pistol (i-a achitat si pe Dragnea si Tariceanu).

Sebastian Ghita era acuzat de mai multe infractiuni: 2 infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj 2 infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In esenta, Ghita a fost achitat dupa ce instanta de fond a inlaturat o serie de probe, motivand ca au fost administrate neloial. Procurorii isi bazau acuzatiile in principal pe marturiile fostului deputat PSD, Vladut Cosma, si ale interlopului Razvan Alexe. Acestia au dat declaratii impotriva lui Ghita, atat in calitate de martori, cat si in calitate de martori cu identitate protejata (alta identitate).

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri