Proteste pentru infrastructura: astazi, Botosani

Sute de persoane din mai multe localitati din judetul Botosani au participat, vineri, la un mars si un miting de protest fata de starea proasta a drumurilor judetene.

Manifestantii s-au adunat in Poligonul ACR din municipiul Botosani, iar de acolo s-au deplasat in mars pana in Piata Revolutiei, in fata Consiliului Judetean. Pe traseu, acestia au scandat lozinci anti-guvernamentale, anti-PSD si impotriva conducerii CJ.

Protestul, sustinut de Grupul Civic Botosani, Asociatia Impreuna pentru A8, este organizat ca urmare a tergiversarii proiectului de modernizare a drumurilor judetene DJ 282, DJ 282 H, DJ 294 si DJ 297, care este finantat din fonduri europene.

"Oameni buni, noi astazi nu suntem eroi pe Facebook. Noi astazi suntem eroi in strada. Am venit in caldura mare, am batut kilometri intregi. Sunt oameni bolnavi care au venit cu noi. Astazi am iesit in strada sa ne cerem drepturile, oameni buni. Eu nu am buzunarul plin, eu nu am bani sa platesc oameni sa platesc pe nimeni sa iasa in strada. Eu am facut apel la voi, oameni buni, si voi ati iesit in strada pentru ca asa ati vrut voi, nu pentru ca v-a platit cineva. (...) Eu nu am venit sa protestez impotriva PSD sau a nu stiu cui. Eu am venit sa ne cerem drepturile", a declarat, in fata manifestantilor, liderul Grupului Civic Botosani, Daniel Caslariu.

Lucrarile de modernizare a celor patru drumuri judetene, care au o lungime de 106 kilometri, intarzie, ca urmare a faptului ca la licitatia organizata de Consiliul Judetean nu s-a inscris niciun constructor, din cauza subevaluarii lucrarilor. Autoritatile judetene au ajustat pretul lucrarilor si au relansat, in aceasta saptamana, in licitatie publica, investitia estimata la 272 de milioane de lei.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri