Primarii se intalnesc cu Teodorovici. "Riscam sa intram in faliment!"

Primarii din tara se intalnesc din nou, miercuri, cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre problemele pe care le au cu banii.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si edilii de sectoare nu au fost chemati la discutii, motivul invocat de Teodorovici fiind, potrivit televiziunilor de stiri, ca intalnirea are loc cu reprezentantii Asociatiei Muncipiilor din Romania (AMR) si cei ai Asociaiei Oraselor din Romania (AOR), iar acestia nu fac parte din cele doua organizatii.

Singurul edil din Bucuresti care va participa la discutii va fi primarul sectorului 3, Robert Negoita, care este presedintele AMR.

Edilii spun ca in cazul in care nu le va fi suplimentat bugetul, multe primarii risca sa intre in faliment.

"Majoritatea oraselor nu reusesc sa suporte cheltuielile nici macar pentru trimestrul 3, nu au cum sa inchida anul, nu au bani sa suporte cheltuielile. Nu vor suferi primarii, ci oamenii din comunitatile locale. Am solicitat de ani de zile guvernului bani pentru plata insotitorilor de handicap, bani pentru burse, bani pentru intocmirea actelor pentru atragerea fondurilor europene.

Nici nu mai vorbim de bani pentru dezvoltarea comunitatilor locale, acesta e deja un vis. Noi nu putem sa guvernam in locul oamenilor politici, trebuie sa aratam ce avem nevoie", a declarat la Realitatea TV Ionel Chirita, presedinte executiv al Asociatiei Oraselor din Romania (AOR).

Asociatia Oraselor din Romania a transmis zilele trecute o scrisoare catre ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, in care critica dialogul cu oficialul, precizand ca nu au reusit pana acum sa poarte niciun dialog productiv cu el.

AOR atrage atentia ca "prin neluarea in seama a propunerilor facute, s-a ajuns deja sa discutam despre localitati aflate la limita supravietuirii si poate chiar in pragul falimentului".

Reprezentantii Asociatiei Oraselor din Romania ii cer lui Teodorovici ca la rectificarea bugetara, anuntata pentru aceasta luna, sa tina cont de propunerile lor, pentru a putea evita falimentul celor mai multe dintre unitati administrativ-teritoriale cu statut de oras.

Despre autor

Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri