Prima reactie a lui Klaus Iohannis la votul pro-Kovesi din Consiliul UE

Rezultatul de astazi reprezinta o victorie importanta pentru Romania, chiar daca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa impotriva coruptiei si in apararea statului de drept. Aceasta a fost prima reactie a lui Klaus Iohannis la votul pro-Kovesi din Consiliul UE:

Presedintele Klaus Iohannis a calificat joi drept o victorie importanta pentru Romania votul pro-Laura Codruta Kovesi din Consiliul UE, subliniind ca Guvernul PSD s-a opus constant acestei numiri, scrie G4media.

Declaratia integrala a presedintelui Iohannis:

Salut votul acordat astazi in reuniunea Comitetului Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg in favoarea candidaturii doamnei Laura Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror sef al Parchetului European.

Ma bucur ca votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substantial, fapt care confirma aprecierea pentru pregatirea, experienta si competenta doamnei Kovesi.

Citeste si:
CCR: Educația sexuală în școli se va face OBLIGATORIU cu acordul...
CCR: Educația sexuală în...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Rezultatul de astazi reprezinta o victorie importanta pentru Romania, cu atat mai mult cu cat a fost obtinut in pofida faptului ca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa impotriva coruptiei si in apararea statului de drept.

Asa cum am actionat in acest caz, voi continua sa sprijin romani integri, competenti si profesionisti in functii de conducere la nivelul institutiilor Uniunii Europene.

Consiliul UE, in formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), a votat joi pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European. Reamintim ca si Parlamentul European – cealalta institutie implicata in numire, o sustine pe Kovesi, ceea ce inseamna ca din acest moment vor incepe formalitatile pentru instalarea acesteia in functie.

Citeste si:
Prima reacție a lui Adrian Ionel la acuzația că a cerut mită...
Prima reacție a lui Adrian...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri