Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis miercuri, in lipsa reprezentantilor Opozitiei, ca dezbaterea si votul motiunii de cenzura sa aiba loc sambata, de la ora 11,00, scrie Agerpres.

Motiunea va fi citita miercuri, la ora 15,00, a declarat vicepresedintele Camerei, Florin Iordache. Acesta a mai spus ca in cazul in care sambata nu va fi cvorum, va fi stabilita o alta data pentru dezbaterea si votul motiunii de cenzura.

Reprezentantii Opozitiei au parasit, miercuri, sedinta conducerii Parlamentului, in semn de protest fata de calendarul dezbaterii motiunii de cenzura propus de PSD.

Potrivit acestui calendar, motiunea trebuia sa fie citita miercuri in plenul Parlamentului, iar sambata sa fie dezbaterea si votul.

Opozitia a iesit din sala pentru a impiedica, prin lipsa cvorumului, adoptarea unei decizii in acest sens. Cvorumul a fost restabilit prin sosirea la sedinta Birourilor permanente reunite a reprezentantului minoritatilor nationale Dragos Zisopol.

Motiunea intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!" va fi citita miercuri, la ora 15,00, a declarat vicepresedintele Camerei, Florin Iordache.

"Cele doua Birouri permanente reunite au stabilit pentru astazi citirea si sambata, la ora 11,00, dezbaterea si votul. Daca nu va fi cvorum sambata, va urma un nou Birou permanent reunit, care va stabili o alta data de dezbatere a motiunii. Dar programul pe care l-am stabilit astazi este cel cu citire la ora 15,00 si sambata la ora 11,00 - dezbatere si vot. Eu am invocat urmatorul lucru: cei 237 care au semnat inseamna ca au si citit ceea ce au semnat. In consecinta, se pot exprima si sambata si vinerea si joia. Deci care este diferenta ca exprima votul vinerea sau sambata sau duminica? Au mai fost motiuni de cenzura care au fost citite si duminica. Din cate stiu eu, daca exista o urgenta pentru a debarca acest Guvern, putem veni si sambata, putem veni si duminica si asa mai departe", a spus Iordache, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite.

Potrivit acestuia, "regulamentar, ziua de sambata vine exact la trei zile de la prezentare".

"Inteleg ca este o urgenta sa fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgenta sa aratam ca acesti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar ca aceasta motiune de cenzura nu are nici substanta si nici nu poate convinge, deci nu poate fi adoptata", a adaugat Iordache.

Referindu-se la cei patru parlamentari PSD care au semnat motiunea de cenzura, Florin Iordache a aratat ca votul nu este imperativ, deci "fiecare isi asuma".

"Daca cei care au semnat-o nu doresc sa intre in sala, doresc sa boicoteze si asa mai departe - demonstreaza fie ca nu-i intereseaza, fie ca e un demers populist", a aratat deputatul PSD.

Motiunea, intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!", are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, ALDE, doi deputati ai minoritatilor nationale, patru parlamentari PSD si un deputat independent, dupa cum a anuntat prim-vicepresedintele liberalilor Raluca Turcan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri