Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis miercuri, in lipsa reprezentantilor Opozitiei, ca dezbaterea si votul motiunii de cenzura sa aiba loc sambata, de la ora 11,00, scrie Agerpres.

Motiunea va fi citita miercuri, la ora 15,00, a declarat vicepresedintele Camerei, Florin Iordache. Acesta a mai spus ca in cazul in care sambata nu va fi cvorum, va fi stabilita o alta data pentru dezbaterea si votul motiunii de cenzura.

Reprezentantii Opozitiei au parasit, miercuri, sedinta conducerii Parlamentului, in semn de protest fata de calendarul dezbaterii motiunii de cenzura propus de PSD.

Potrivit acestui calendar, motiunea trebuia sa fie citita miercuri in plenul Parlamentului, iar sambata sa fie dezbaterea si votul.

Opozitia a iesit din sala pentru a impiedica, prin lipsa cvorumului, adoptarea unei decizii in acest sens. Cvorumul a fost restabilit prin sosirea la sedinta Birourilor permanente reunite a reprezentantului minoritatilor nationale Dragos Zisopol.

Citeste si:
Motiunea de cenzura la adresa Guvernului a cazut
Motiunea de cenzura la adresa...

Motiunea intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!" va fi citita miercuri, la ora 15,00, a declarat vicepresedintele Camerei, Florin Iordache.

"Cele doua Birouri permanente reunite au stabilit pentru astazi citirea si sambata, la ora 11,00, dezbaterea si votul. Daca nu va fi cvorum sambata, va urma un nou Birou permanent reunit, care va stabili o alta data de dezbatere a motiunii. Dar programul pe care l-am stabilit astazi este cel cu citire la ora 15,00 si sambata la ora 11,00 - dezbatere si vot. Eu am invocat urmatorul lucru: cei 237 care au semnat inseamna ca au si citit ceea ce au semnat. In consecinta, se pot exprima si sambata si vinerea si joia. Deci care este diferenta ca exprima votul vinerea sau sambata sau duminica? Au mai fost motiuni de cenzura care au fost citite si duminica. Din cate stiu eu, daca exista o urgenta pentru a debarca acest Guvern, putem veni si sambata, putem veni si duminica si asa mai departe", a spus Iordache, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite.

Potrivit acestuia, "regulamentar, ziua de sambata vine exact la trei zile de la prezentare".

"Inteleg ca este o urgenta sa fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgenta sa aratam ca acesti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar ca aceasta motiune de cenzura nu are nici substanta si nici nu poate convinge, deci nu poate fi adoptata", a adaugat Iordache.

Citeste si:
CEx PSD. Sedinta cu miza mare pentru Liviu Dragnea
Sedinta Comitetului Executiv...

Referindu-se la cei patru parlamentari PSD care au semnat motiunea de cenzura, Florin Iordache a aratat ca votul nu este imperativ, deci "fiecare isi asuma".

"Daca cei care au semnat-o nu doresc sa intre in sala, doresc sa boicoteze si asa mai departe - demonstreaza fie ca nu-i intereseaza, fie ca e un demers populist", a aratat deputatul PSD.

Motiunea, intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!", are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, ALDE, doi deputati ai minoritatilor nationale, patru parlamentari PSD si un deputat independent, dupa cum a anuntat prim-vicepresedintele liberalilor Raluca Turcan.

Citeste si:
PSD: Iohannis este deranjat de succesul premierului in Israel
PSD: Iohannis este deranjat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Scandal in Parlament pe marginea motiunii de cenzura