Premierul demis Viorica Dancila a declarat vineri, la Timisoara, ca este convinsa ca isi va gasi un loc de munca dupa ce isi va incheia mandatul de sef al Guvernului, desi nu s-a gandit la acest lucru, intrucat a muncit continuu pentru interesele tarii.

"Sunt convinsa ca o sa-mi gasesc un loc de munca, cred ca am destula experienta si sunt suficiente locuri unde pot dovedi ca pot face performanta, asa cum am dovedit si cat am fost premier", a afirmat Viorica Dancila, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, potrivit Agerpres. Ea a adaugat ca nu a avut timp, "ca domnul presedinte Klaus Iohannis" sa se gandeasca la locul de munca sau unde se va intoarce, pentru ca a muncit 24 de ore din 24 si sapte zile din sapte, fara sa aiba vacante sau timp liber.

"Cand am avut o perioada putin mai lejera guvernamental, am mers sa vad realizarile din teritoriu, pentru ca in spatele acestui guvern stau multe lucruri facute pentru oameni si autoritatile locale (...). Nu am avut timp sa ma gandesc la un loc de munca, pentru ca, spre deosebire de candidatul Iohannis, eu m-am gandit mai putin la avantajul meu personal sau electoral si m-am gandit ce pot sa fac pentru oameni pana in ultima clipa, inclusiv Sala polivalenta (din Timisoara - n.r.), cresterea salariului minim pe economie, ultimele facturi pe PNDL", a explicat Viorica Dancila.

Intrebata despre faptul ca, pe intregul mandat guvernamental, a fost in conflict permanent cu Presedintia Romaniei, desi declara la inceput ca nu este o fire conflictuala, Viorica Dancila a afirmat ca este o persoana care intotdeauna a dat dovada de echilibru si de consens.

"Din prima zi a mandatului meu mi-am dorit o cooperare foarte buna interinstitutionala cu Administratia Prezidentiala si Parlamentul Romaniei. Din pacate, nu pot sa cooperez cu cineva care nu-si doreste acest lucru (...). Toate acestea nu au fost din cauza mea, ci pentru ca avem un presedinte care nu si-a inteles rolul pe care trebuie sa aiba, care a incalcat Constitutia Romaniei, care desi a jurat credinta acestei tari cu mana pe biblie si pe Constitutia Romaniei, nu si-a respectat juramantul. Nici in ceea ce priveste juramantul pe biblie (...), nici Constitutia, pentru ca nu a pus in aplicare deciziile Curtii Constitutionale. Nu poti coopera cu o persoana care in permanenta a pus numeroase obstacole activitatii guvernamentale, un om care de fiecare data a refuzat sa vada realitatea, care a venit cu jigniri si cu informatii false", a detaliat Viorica Dancila.

Premierul demis a adus ca argumente afirmatiile sefului statului care sustinea ca este un "guvern esuat", desi, potrivit ei, Cabinetul Dancila a dus Romania la cea de-a doua cea mai mare crestere economica din UE.

"Acelasi presedinte a spus ca Romania nu este capabila sa gestioneze presedintia rotativa a Consiliului UE, dar Romania a gestionat foarte bine sub conducerea premierului, a ministrilor, a guvernantilor. Nu a pus intr-o lumina proasta doar Guvernul Romaniei, ci imaginea Romaniei a fost afectata atunci. (...) A raspunde acuzatiilor nu inseamna ca esti o persoana conflictuala. Am aceasta datorie sa vin si sa spun adevarul in fata romanilor si daca adevarul l-a suparat pe domnul presedinte, este problema domniei sale. Ei vor continua sa spuna minciuni, eu voi continua sa spun adevarul", a incheiat Viorica Dancila.

Premierul demis a fost asteptat la intrarea in Palatul Administrativ din Timisoara de un grup de aproximativ 20 de persoane care scandau lozinci antiguvernamentale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri