Ciolos, validat cu majoritate de voturi in functia de presedinte al PLUS

Dacian Ciolos a fost validat sambata, la Conventia Nationala a PLUS, cu majoritate de voturi, in functia de presedinte al partidului.

Ciolos a fost ales cu 1.160 de voturi si 40 de abtineri. Votul a fost electronic.

El a declarat, inainte de vot, ca isi doreste ca data viitoare sa nu se mai vorbeasca "de un partid de lider", pentru ca acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, mentionand ca este ultima data cand candideaza la conducerea partidului "singur".

"In niciun caz, daca data viitoare nu vor mai exista candidati, il voi considera ca pe un esec personal si nu voi mai candida. Imi doresc ca data viitoare sa nu mai vorbim de un partid de lider, pentru ca asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastra in momentul de fata. Eu nu mi-am dorit si nu imi doresc sa construim un partid de lider, imi doresc sa putem lucra in echipa, sa avem incredere in noi si atunci cand lumea vorbeste de PLUS sa aiba in minte mai multe nume", a afirmat Ciolos, care a fost singurul candidat la functia de presedinte al partidului.

El a adaugat ca din acest motiv si-a dorit un mandat scurt, de numai un an, lucru pe care si-l doreste si acum. "Mi-am depus candidatura tot pentru un an de zile, pana la sfarsitul anului viitor, cand vom fi trecut de alegerile locale si de alegerile parlamentare", a precizat presedintele ales.

Citeste si:
Liderii PNL, USR, PLUS, UDMR au aprobat lista miniștrilor în...
Liderii PNL, USR, PLUS, UDMR...

Dacian Ciolos a mai mentionat ca a propus in statutul partidului crearea unei pozitii de presedinte executiv, pentru a putea fi impartite responsabilitatile "intre ceea ce este de facut in reprezentarea partidului si ceea ce e de facut in organizarea partidului".

"In noul statut propunem ca in Biroul National sa nu mai fie doar echipa pe care presedintele o propune dupa ce e ales in fata Consiliului National, ci sa avem, asa cum avem la filialele judetene, jumatate echipa pe care o propune presedintele si cealalta jumatate sa fie aleasa de Consiliul National, dar candidaturile pot sa si le depuna orice membru al partidului", a adaugat el.

Delegatii la Conventia Nationala PLUS au ales, de asemenea, membrii Comisiei Nationale de Integritate si Arbitraj, cei ai Comisiei de Cenzori si pe coordonatorii regionali din tara si din diaspora.

"Din acest moment avem un Consiliu National complet. Din cei 45 care au fost alesi, 12 sunt de la generatia PLUS, desi pentru ei erau prevazute noua locuri", a spus Ciolos.

Citeste si:
Cioloş: Ne-am luat ministere unde reforma e esențială
Dacian Cioloş: Ne-am luat...

La Conventia Nationala a PLUS au participat peste 1.330 de delegati din tara si din diaspora.

Sursa foto: Agerpres.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri