Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, l-a criticat pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la dezbaterea moţiunii simple împotriva acestuia din urmă cu privire la împrumuturile contractate în ultima perioadă şi la impactul asupra cetăţenilor până la finalul anului.

"Cum e posibil ca unul care a fost dat afară de la o bancă pentru atac speculativ pe moneda naţională să fie cel mai capabil liberal să gestioneze resursele ţării? Cum e posibil ca, în plină pandemie de coronavirus, România să aibă un ministru al Finanţelor care afirmă cu seninătate că sănătatea nu este o prioritate? Cum să tăiaţi 23% din bugetul Ministerului Sănătăţii în plină criză sanitară mondială? Cum să împrumutaţi 55 de miliarde, să vă tot plângeţi că nu aveţi bani, cum să ajungeţi în situaţia ingrată să vă refuze până şi băncile ale căror interese le protejaţi din ziua întâi de mandat?", a spus Alfred Simonis (foto) în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii împotriva lui Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

În continuare, liderul deputaților PSD a declarat: "Mă aşteptam să fiţi profesionist, să veniţi aici, nu să faceţi un raport de prim-ministru, pentru că aţi fugit când aţi avut ocazia să serviţi această ţară şi să veniţi să le spuneţi românilor cu câte mii de euro îi veţi îndatora până la finalul anului. Nu aţi făcut-o. Vă spun eu: fiecare român trebuie să plătească deja 1.100 de euro pentru incompetenţa dumneavoastră ca să definanţeze deficitul uriaş, cât planeta Marte".

El a susţinut că ministrul Finanţelor "a pus pe butuci toată economia" şi nu are niciun plan concret de revenire, "doar bani către clientela politică".

"Domnule ministru, mă aşteptam să le spuneţi românilor cât va fi scăderea economică, aud că sunteţi destul de optimist, însă aveţi un necaz mare cu marţienii de la FMI, Comisia Europeană şi Consiliul Fiscal. Toţi au spus că sunteţi un habarnist şi că prăbuşirea economică va fi groaznică. Nu aţi fost în stare să alocaţi nici măcar banii la timp pentru a se plăti şomajul tehnic, iar amărâtul ăla de site IMM Invest, după o naştere grea, este un eşec total, cu excepţia lui Robert Sighiartău, care a putut să ia banii de acolo. Apropo, bani de pensii şi salarii mai aveţi? Cu cât vor creşte pensiile până la urmă, pentru că în pofida a ceea ce spune Comisia Europeană, ne-aţi tot spus că aveţi creştere economică. Sau aveţi de gând să le tăiaţi şi pe astea?", a mai spus Alfred Simonis.

Social-democratul a mai susţinut că Florin Cîţu face parte "dintr-un Guvern trist", iar el este "cel mai trist membru al acestui Cabinet".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri