Dan Barna a discutat despre situația actuală a crizei guvernamentale care continuă deja de câteva zile și care a generat demisiile miniștrilor USR PLUS și care a continuat joi cu revocări ale prefecților și subprefecților alianței. Copreședintele USR PLUS a explicat în ce condiții va mai funcționa coaliția de guvernare PNL-USR PLUS.

„Putem să discutăm (n.red. dacă Florin Cîțu îi va chema la discuții), să găsim orice variantă, prin care PNL propune un nou premier și vorbim din nou de guvernare. Dacă premierul Cîțu ne anunță că e gata să facă un pas în spate și să se retragă, colegii mei sunt gata să revină la guvernare. Acest premier, oricât credit am da, nu mai are competențe. Credibilitatea o construiești greu, în timp, dar o pierzi ușor.

Când premierul nu reușește să se ridice la nivelul cabinetului sau, e nevoie de un nou premier (...) Premierul Cîțu e încă la guvernare pentru că s-a blocat moțiunea (...) eu sunt sigur că dacă nu aveam acest congres, moțiunea ar fi fost votată”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Dan Barna a răspuns și la acuzația făcută de premier, cu o seară înainte, în care spunea că USR PLUS s-a aliat cu AUR pentru a boicota campania de vaccinare.

E o altă afirmație nu doar ridicolă, ci revoltătoare ci pentru că USR PLUS a fost singurul partid care a făcut o campanie pro vaccinare. Colegii noștri au luptat și au făcut o campanie activă în fiecare județ că să se vaccineze oamenii. Dar premierul, să vină și să spună că USR a venit să sabotez campania de vaccinare, e jignitor (...) E falsă orice insinuare că USR ar putea fi și în glumă împotriva campaniei de vaccinare.

Noi nu avem niciun fel de acord cu AUR. AUR susține o moțiune de cenzură pe care noi am înaintat-o. E dreptul oricărui parlamentar să susțină sau nu o moțiune”, a mai precizat Dan Barna care neagă vehement și acuzația prin care USR ar fi făcut un pact cu Marcel Ciolacu.

Alte declarații făcute de Dan Barna

  • Eu doar constat ca voturile PSD sunt aliniate cu voturile „echipei câștigătoare” ale lui Florin Cîțu.
  • Cîțu și Ciolacu conduc în tandem în acest moment, România.
  • Dacă exista o invitație de stat de vorba, o vom onora cu plăcere
  • Dacă Florin Cîțu decide că vrea să facă un pas în spate, noi vom accepta invitația de a discuta cu dânsul, cu siguranță
  • Un premier responsabil, dacă constata ca nu mai are sprijin, vorbim de o situație ideală aici, acel premier e unul din primii care încep acel dialog de deblocare a crizei

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri