Florin Cîțu, premierul României, insistă asupra campaniei de vaccinare și atrage atenția că aceasta este singura soluție către o revenire la normal. Acesta a dezvăluit că după 1 iunie, următoarea bornă de relaxare este 1 august.

”Dacă vrem să nu mai purtăm mască, dacă vrem să mergem la concerte, la restaurante, la teatru, la cinematografe, trebuie să ne vaccinăm. Și toți miniștrii din Guvern ar trebui să sprijine acest demers”, a declarat Florin Cîțu, invitat la Digi24.

Premierul a precizat că toate resursele Guvernului au fost canalizate către campania de vaccinare.

Inclusiv primarii și preoții vor fi implicați în campania de vaccinare, mai cu seamă în regiunile rurale, unde oamenii sunt sceptici în ceea ce privește imunizarea.

”Pentru mine, ca premier, e foarte important ca această coaliție să funcționeze. Astfel, vom putea reveni la normal începând cu 1 iunie”, insistă Cîțu.

Sursa Foto: RO Vaccinare Facebook

De asemenea, acesta a precizat că va verifica detaliile din campania de vaccinare, pentru a se asigura că regulile nu au fost încălcate și că imunizarea nu s-a realizat preferențial.

Ce vom putea face începând cu 1 iunie

Florin Cîțu a insistat asupra bunului mers al campaniei de vaccinare, imunizarea colectivă fiind unica opțiune pentru debutul revenirii la normal.

Pentru începutul lunii iunie, este preconizată vaccinarea a aproximativ 5 milioane de români.

Printre principalele măsuri dispuse, care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, dacă țelul de mai sus este atins, se numără deschiderea restaurantelor la interior, dar și organizarea de concerte și evenimente.

”Am discutat cu managerii restaurantelor și cu organizatorii de evenimente. Cu toții își doresc o revenire la normal, fie că va fi condiționată de vaccinare sau de prezentarea unui test COVID negativ”, a precizat premierul.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri