Intensitatea pandemiei a scăzut în România, iar măsurile de relaxare de la 15 mai vor fi în curând actualizate, deoarece ne apropiem de noul prag al revenirii la normalitate, 1 iunie. Însă, odată cu relaxarea, a scăzut și interesul românilor pentru vaccinare. În acest context, obiectivul autorităților, de a vaccina 5 milioane de oameni până la 1 iunie, nu se va putea realiza. Chiar și așa, premierul Florin Cîțu nu renunță la planurile de relaxare.

”Nu renunțăm la planurile de relaxare. Următoarele etape rămân cele stabilite deja: 1 iunie și 1 august. Vom discuta în ședința de Guvern ce trebuie să ajustăm și cum vom implementa noile reguli”, a declarat Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, premierul a precizat că nu au existat discuții în ceea ce privește gratuitatea vaccinului anti-COVID. Acesta va fi inoculat, în continuare, pe cheltuiala statului.

”Obiectivul campaniei de vaccinare este oprirea pandemiei. Iar acest lucru s-a văzut în România: valul trei a dispărut, numărul celor pozitivi scade, dar și numărul celor internați în ATI”, a comentat Cîțu.

Nu în ultimul rând, acesta a adăugat că vor fi instalate centre de vaccinare în aeroporturi și că vor fi organizate mai multe caravane la sate pentru creșterea ratei de vaccinare.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri