Guvernul Ciolacu a trecut fără nicio dificultate de proba votului în Parlament. Ca urmare, rotativa guvernamentală a devenit realitate.

UPDATE 16:00 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Executivului va avea loc la ora 17:00 la Palatul Cotroceni.

UPDATE 15:16 Guvernul a trecut de Parlament, cu 290 de voturi. Au fost doar 95 de voturi împotrivă. Următorul pas este ca Marcel Ciolacu și miniștrii să depună jurământul la Cotroceni.

UPDATE 15:00 Votul cu bile s-a încheiat, urmează numărarea voturilor.

Şedinţa Comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu începe la ora 12:00. Noul prim-ministru va prezenta programul de guvernare și lista Guvernului, vor urma dezbateri și votul final. PSD și PNL au majoritatea necesară chiar și după ce au rămas fără susținerea UDMR, odată cu scoaterea Uniunii din Guvern.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Guvernul este susţinut de parlamentarii PSD şi PNL şi deputaţii minorităţilor naţionale, care sunt în număr de 291, fiind o majoritate confortabilă. AUR şi USR au anunţat că vor vota împotrivă, UDMR - că nu va vota.

Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Lista completă a miniștrilor din Guvernul Ciolacu

Prim-ministru - Marcel Ciolacu

Vicepremier - Marian Neacșu

Ministerul Transporturilor - Sorin Grindeanu

Ministerul Fondurilor Europene - Adrian Câciu

Ministerul Agriculturii - Florin Barbu

Ministerul Economiei şi Turismului - Radu Oprea

Ministerul Apărării - Angel Tîlvăr

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse- Gabriela Firea

Ministerul Digitalizării - Bogdan Ivan

Ministerul Muncii - Marius Budăi

Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila

Ministerul Energiei - Sebastian Burduja

Ministerul Justiţiei - Alina Gorghiu

Ministerul Educaţiei - Ligia Deca

Ministerul de Externe - Luminiţa Odobescu

Ministerul de Finanţe - Marcel Boloş

Ministerul de Interne şi vicepremier - Cătălin Predoiu

Ministerul Mediului - Mircea Fechet

Ministerul Dezvoltării - Adrian Veştea

Ministerul Culturii - Raluca Turcan

Audierea ministeriabililor în comisiile de specialitate a avut loc miercuri, 14 iunie, toți primind aviz favorabil. După votul din parlament, Guvernul va depune jurământul, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Se va încheia astfel rotativa guvernamentală.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri