Skanska incepe constructia complexului de birouri din Floreasca

Grupul suedez Skanska a inceput constructia complexului de birouri Green Court din Bucuresti si va investi 46 milioane de euro in prima faza, constand intr-o cladire de 19.500 metri patrati si intr-o parcare subterana pentru primele doua imobile din proiect.

Proiectul Green Court Bucharest este alcatuit din trei cladiri de birouri de clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de 52.000 metri patrati. Fiecare cladire va avea 12 niveluri supraterane si trei subterane. Prima faza a investitiei cuprinde o cladire de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de 19.500 metri patrati precum si parcarea subterana pentru primele doua cladiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind si antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimata pentru trimestrul patru al anului 2014.
Cladirea a obtinut deja pre-certificare LEED Gold.

"Consideram Bucurestiul o piata importanta pentru noi. Vedem aici un mare potential si avem planuri pe termen lung. Am primit deja solicitari din partea potentialilor clienti", a declarat Andreas Lindelöf, presedintele Skanska Romania.

Skanska a cumparat in noiembrie de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri patrati, in zona Floreasca-Barbu-Vacarescu, pentru primul proiect de birouri de pe piata romaneasca. Tranzactia se ridica la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri