Cu o suprafata de 1539 metri patrati, casa din Middleburg, Virginia, a primit numele Wexford, dupa orasul irlandez din care provine familia Kennedy, fiind proiectata ca o resedinta de weekend pentru cuplul prezidential si cei doi copii, John Jr. si Caroline.

Casa, cu patru dormitoare si cinci bai, a fost terminata in 1963, si dispune de piscina, teren de tenis si de un buncar subteran, potrivit site-ului de imobiliare Realtor.com.

De-a lungul anilor, familia Kennedy a locuit in mai multe resedinte din Georgetown, in casa McLean din Virginia si in resedinta de pe malul marii din Hyannis Port, Massachusetts.

Cu toate acestea, Wexford este singura casa pe care sotii Kennedy au proiectat-o impreuna, cu intentia de a transforma proprietatea in resedinta ideala de familie.

Cei doi au cumparat terenul de la un fermier pentru suma de 26.000 de dolari, iar dupa asasinarea lui John F. Kennedy, in noiembrie 1964, Jacqueline Kennedy a mai vizitat o singura data resedinta, inainte sa o vanda pentru suma de 225.000 de dolari.

Citeste si:

In resedinta a mai locuit o perioada Ronald Reagan, impreuna cu sotia, acesta inchiriind proprietatea in anii '80, in timpul campaniei electorale.

John Fitzgerald Kennedy, cunoscut si ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy", a fost cel de-al treizeci si cincilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. A servit SUA din 1961 pana la asasinarea sa, survenita in ziua de 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas.

A fost unul dintre membrii cei mai proeminenti ai familiei Kennedy implicati in politica, fiind totodata considerat un standard al liberalismului american.

Fotografiile au fost preluate de pe site-ul de imobiliare http://www.realtor.com.

Sursa foto: www.realtor.com