Gheorghe Iaciu (foto), una dintre cele mai puternice si reprezentantive figuri din zona dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale din Romania, manager care detine pachetul majoritar in cadrul Impact Developer&Contractors, apreciaza ca viitorul in constructii va apartine dezvoltarii de birouri mai ales in Capitala, in detrimentul spatiilor comerciale sau chiar si a celor de locuit.

“In 3 – 5 ani potentialul este in birouri.Exista un apetit foarte ridicat pentru dezvoltarea in acest sector, fiind chiar mai ridicat decat zonele comerciale. Sunt proprietati frumoase”, a declarat Gheorghe Iaciu intrebat de wall-street.ro, sugerand faptul ca business-ul unde este actionar majoritar ia in calcul orientarea si concentrarea pe acest business in urmatorii ani.

“Noi momentan urmarim locatii premium, desi nu avem capitaluri mari, dar vizam cu precadere zone precum Barbu Vacarescu. Vrem sa dezvoltam birouri in Romania. Daca vom deveni mai puternici ne vom extinde aripile si mai departe. Deocamdata ne axam pe domeniul nostru de activitate. (…) In ceea ce priveste dezvoltarea de birouri avem momentan in Iasi si este posibil sa extindem ceea ce facem acolo, dar deocamdata ne consolidam pe sectorul rezidential. Este o crestere care se va produce in pasi mici”, a completat acesta.

Greenfield si proiectul rezidential din Barbu Vacarescu, prioritatile Impact

Proiectul rezidential Greenfield din zona Baneasa si constructia celor 1.000 de apartamente de pe terenul fostei Zone Arena situat in Barbu Vacarescu vor ramane principalele proiecte in care dezvoltatorul imobiliar isi va concentra activitatea in urmatoarea perioada de timp.

“Avem in plan dezvoltarea zonei Barbu Varcarescu, dar lichiditatea companiei nu ne permite in acest moment sa ne intindem dincolo de acest volum de lucru. Vrem ca pana in vara anului viitor sa crestem capitalul social, ceea ce ne-ar putea permite sa derulam proiectul fara probleme. Pentru zona Barbu Vacarescu ne-ar fi necesari 20 de milioane de euro, constructie care se va intinde pe o suprafata de 45.000 mp”, a spus Iaciu.

Impact are planuri mari si in zona Baneasa, unde se ocupa de dezvoltarea cartierului rezidential Greenfield. Firma controlata de catre omul de afaceri Gheorghe Iaciu a demarat lucrarile la cea de-a doua faza a proiectului in luna iunie si estimeaza ca pana la finalul anului va incheia constructia celor trei cladiri incepute in vara. Din cele 252 de apartamente aflate in lucru 50% dintre acestea sunt apartamente cu doua camere, 40% sunt cu 3 camere, in timp ce numai 10% sunt cu 4 camere. Pana in acest moment circa 23% din apartamente sunt rezervate, potrivit informatiilor furnizate de catre dezvoltator.

Cu suprafete ce pornesc de la 60 mp pentru un apartament cu doua camere si ajung si la 120 mp, in cazul apartamentelor cu patru camere, Impact vrea sa vanda toate cele 250 de apartamente cu preturi ce pornesc de la peste 50.000 de euro si ajung si la peste 100.000 de euro, dar pentru care se mai percepe o taxa de peste 4.000 de euro, cost aferent parcarii din complexul rezidential.

Cu inca 280 de apartamente, in noua blocuri, Impact vrea 3.000 de locuitori pana la final de 2016

Potrivit datelor furnizate, reprezentantii Impact se astepta ca pana la finalul anului 2016, prima faza a proiectului si cea de-a doua sa gazduiasca nu mai putin de 3.000 de locuitori. “In prezent, prima faza a proiectului reuneste circa 1.000 de locuitori, repartizati in 670 de apartamente, atatea cate au fost construite intre 2007 si 2011. Dupa finalizarea celor 252 locuinte din prima parte a anului viitor vom demara lucrarile de constructii pentru inca 280 de apartamente, impartite tot in noua blocuri, reprezentantii Impact se asteapta ca numarul de locuitori sa depaseasca pragul de 3.000".

Situat in zona de nord a Capitalei, Greenfield este unul dintre cele mai exclusivite proiecte rezidentiale din Romania.

7.000 de locuitori in zona de nord in urmatorii sapte ani. Vis sau realitate?

Gheorghe Iaciu a precizat ca se astepta ca in urmatorii sapte ani ca nu mai putin de 7.000 de locuitori sa locuiasca in proiectul dezvoltat de catre acesta in cadrul proiectului Greenfield, dar sustine ca sunt sanse ca numarul acestora sa fie mai mic din cauza lucrarilor de infrastructura care pot fi amanate.

“Daca nu vom avea linie de metrou pana in in 2018 si va fi in 2022 vom reduce volumele. Infrastructura este foarte importanta pentru noi si mai ales pentru proiectul despre care vorbim. Suntem influentati de ce face primaria de sector in transporturi si drumuri. Este foarte important metroul pentru noi la Greenfield”, a spus Iaciu.

Intrebat de cum va influenta disputarea unor meciuri la Campionatul European de Fotbal soarta lucrarilor de infrastructura in zona de nord, Iaciu a aratat ca astfel de competitii au o influenta majora pentru tara noastra. “Evenimentele de marketing majore influenteaza totul in Romania. Daca Romania va fi capabila sa furnizeze stadioane si infrastructura in 2020 in fotbal vor fi influentati in mod pozitiv atat locuitorii orasului cat si toate afacerile din Capitala, dar mai ales business-ul pe care il face Impact in zona”, a conchis Gheorghe Iaciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri