Locuintele tranzactionate de Coldwell Banker Affiliates of Romania, una dintre cele mai mari companii locale de consultanta imobiliara dupa ultimele rezultate financiare, au fost vandute direct de la dezvoltator. "2014 a fost cel mai bun an pentru piata rezidentiala de la declansarea crizei economice si poate fi considerat anul stabilizarii. Preturile si-au continuat tendinta de stabilizare iar dezvoltatorii au lansat o serie intreaga de proiecte, interesul fata de piata rezidentiala fiind la cote ridicate", a declarat, intr-un comunicat Valentin Ilie, directorul executiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania, scrie Mediafax.

Potrivit unei analize Coldwell Banker, peste 7.000 de locuinte urmeaza a fi finalizate in acest an in proiecte rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi, numar care surclaseaza rezultatele inregistrate in anii de varf ai pietei imobiliare. Aproximativ 30% din unitatile finalizate in acest an in Bucuresti fac parte din proiecte de mici dimensiuni, cu o medie de 30 de unitati pe proiect.

"Locuintele finalizate in acest an sunt mult mai bine adaptate cererii, o buna parte dintre ele fiind deja vandute. Vor fi si dezvoltatori care vor inregistra rezultate mai slabe insa cu o strategie buna de pret si o echipa profesionista de vanzari se pot obtine vanzari satisfacatoare, cerere exista", a mai afirmat Valentin Ilie.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, terenuri si investitii. Compania are 45 de sucursale - 15 in Bucuresti si cate una in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Bran, Brasov, Campulung, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Rasnov, Satu Mare, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Mures, Turda, Vaslui, Zalau si Zarnesti.