Inaugurat desi nu a fost finalizat, Mega Mall, cel mai nou centru comercial deschis in Romania, a fost livrat deja cu o intarziere de cateva saptamani fata de data stabilita, insa chiar si asa el nu a reusit sa fie finalizat la timp, intregul proces urmand sa mai necesite circa o luna pentru a termina cu toate finisajele. Cel putin asta sustin reprezentantii New Europe Property Investment (NEPI), dezvoltatorul proiectului de 230.000 de metri patrati (72.000 mp suprafata inchiriabila) din cartierul bucurestean Pantelimon.

"Stiam ca Mega Mall nu este pregatit pentru deschidere. Inca este mult de lucru la proiect. Vor continua lucrarile zi si noapte pana cand se va finaliza complet. (...) Cand planuiesti un proiect asa mare, in care au fost angrenati circa 3.000 de muncitori pe zi este foarte dificil sa gestionezi toate procesele care au loc. Si cand trebuie sa te ocupi si de un numar de 220 de retaileri si mai ales cand stabilesti in avans un termen de livrare a unui proiect esti nevoit sa faci o estimare cat mai precisa. (...) Sunt multe provocari in intregul proces - fie de la constructor, de la chiriasi - este un mix de provocari care incetinesc sau intarzie deschiderea unui astfel de proiect. Estimam ca intr-o luna vom termina cu toate finisajele, iar totul va fi conform planului", a declarat Martin Slabbert (foto centru), CEO al NEPI, in cadrul unei conferinte de presa gazduita cu ocazia inaugurarii centrului comercial.

In ciuda faptului ca proiectul nu a fost finalizat la inaugurare trebuie tinut cont si ca NEPI s-a ambitionat sa anunte un termen destul de scurt pentru un proiect de peste 70.000 de metri patrati inchiriabili, in conditiile in care acesta a fost ridicat in circa 15 luni de la demararea lucrarilor.

"Ne-am ocupat de dezvoltarea a 230.000 de metri patrati, dintre care 72.000 mp suprafata inchiriabila - spatiu care a fost deschis in 15 luni. In cazul altor proiecte, asa cum este cazul Promenada, care este de trei ori mai mic, au fost necesari 2 ani. Trebuie un plan foarte bun pentru dezvoltarea unui centru comercial de aceasta dimensiune. Au fost multe provocari. Sa aduci materialele de constructii este greu, Mega Mall fiind cel mai mare proiect de retail din zona. Zilnic, un numar de peste 300 de camioane aduceau zilnic materiale de constructii. Mega Mall este cel mai mare proiect de retail din Romania de pana acum.", a mai spus CEO-ul NEPI.

Citeste reportajul de la deschiderea Mega Mall: cum arata cel mai nou centru comercial deschis in Romania, desi nefinalizat

Seful NEPI: Ne asteptam ca Mega Mall sa genereze un trafic de 50.000 de vizitatori pe zi

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Martin Slabbert se asteapta ca noul proiect sa aiba succes pe piata, mai ales ca Mega Mall este cel mai important proiect de profil din estul Capitalei, concurenta directa neexitand in vecinatatea sa.

"Ne asteptam ca Mega Mall sa aiba succes pe piata. Estimam un trafic de circa 50.000 de vizitatori pe zi. Este o zona ideala pentru un astfel de proiect", a mai precizat Slabbert.

Potrivit dezvoltatorului, circa 98% din spatiul disponibil in Mega Mall este inchiriat, iar la inaugurare au fost mai multi retaileri importanti care nu au deschis, printre acestia numarandu-se Mango, Reserved, centrul de fitness World Class sau Peek and Cloppenburg, companie care va deschide spatiul comercial in urmatoarele trei luni.

NEPI: Inca este loc de noi centre comerciale in Romania

In incheiere, Martin Slabbert a mai spus ca in Romania inca mai este loc pentru dezvoltarea de centre comerciale.

"Credem ca locatiile bune si centrele comerciale sunt importante. Ne astem sa fie asa, mai ales ca economia Romaniei isi revine din criza. Romania este o piata importanta pentru spatiile de retail. In ultimii 10 ani Romania s-a schimbat foarte mult", apreciaza Martin Slabbert.

Centrul comercial Mega Mall din cartierul bucurestean Pantelimon a necesitat o investitie de circa 165 de milioane de euro si gazduieste peste 200 de magazine si spatii comerciale, alaturi si de un hipermarket Carrefour. Mega Mall va dispune de un cinematograf cu 14 sali, o sala de sport World Class dotata cu piscina semi-olimpica si peste 10.000 de metri patrati, zona dedicata spatiilor de luat masa.

Mega Mall se desfasoara pe 4 niveluri, dispune de 3.000 de locuri de parcare si se intinde pe o suprafata de 230.000 de metri patrati.

Din portofoliul NEPI fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri