Achizitia Deva Logistics Park de catre olandezii de la CTP s-a incheiat pe 30 iunie si adauga peste 10 mil. euro volumului de investitii de pe piata, potrivit CBRE, compania care a consiliat vanzatorul.

Deva Logistics Park este un parc logistic cu o suprafata inchiriabile de peste 42.000 mp din care 26.000 mp sunt deja finalizati. Printre chiriasii parcului logistic se numara Carrefour, Havi Logistics si Tibbett Logistic, care a subinchiriat de la Carrefour.

Prima cladire din proiect a fost construita in 2009, iar a doua in 2011. Terenul permite realizarea a inca aproape 17.000 mp de spatii de depozitare.

Potrivit datelor CBRE in primul semestru al anului au fost inchise patru tranzactii cu proprietati industrial, cumuland o valoare de 133 mil. euro. Pe landa vanzarea Deva Logistics Park, oficialii CBRE spun ca o serie de alte proprietati sunt in due diligence ceea ce este probabil sa se traduca intr-un volum considerabil de tranzactii si in a doua parte a anului.

Consultantii CBRE mentioneaza si ca yieldurile continua sa descreasca bazat partial pe sentimentul general fata de mediul economic local, dar si ca urmare a compresiei yieldurilor din alte piete si a reducerii costurilor de finantare din Romania. Ca urmare a acestor factori, dar si a atractivitatii proprietatilor industrial, yieldurile prime sunt la un minim istoric de la debutul crizei, ajungand la 8,75% in trimestrul al doilea al anului.

Citeste si:
FAN Courier se muta CTPark Bucharest pe 2.000 mp
FAN Courier a inchiriat o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alina Manolache, partenera de emisiune a lui CTP, paraseste Digi24