Immofinanz vrea sa vanda activele din domeniul logisticii pentru a se concentra pe activele de retail si spatiile de birouri. Portofoliul de logistica este concentrat in proportie de 70% in Germania, restul activelor fiind in Polonia, Ungaria, Slovacia, Romania si Rusia. Grupul Blackstone a cumparat agresiv active pentru consolidarea portofoliului in sectorul logisticii, pe care l-ar putea vinde sau lista la bursa in 2016, potrivit Mediafax.

Immofinanz a anuntat in luna august ca negociaza cu mai multi potentiali investitori vanzarea portofoliului de spatii logistice, proprietati cu o suprafata inchiriabila de circa 1 milion de metri patrati si proiecte in dezvoltare, mai multe dintre acestea fiind localizate in Romania.

Compania austriaca detine in Romania spatii logistice in Ploiesti, Pantelimon (langa Bucuresti) si Timisoara, dar si proiecte in dezvoltare in Bucuresti, Sibiu si Brasov. Fondurile obtinute vor fi investite in achizitii si dezvoltarea proiectelor companiei pe segmentele de birouri si retail, Immofinanz urmand sa se concentreze pe pietele cheie din Austria, Germania si Polonia.Immofinanz a raportat o pierdere de 361,4 milioane de euro pentru anul fiscal incheiat la 30 aprilie, rezultatul negativ fiind determinat in principal de situatia economica din Rusia, care a condus la reevaluarea in scadere a unor proprietati.

Citeste si:

Immofinanz are in Romania operatiuni si pe segmentele de spatii de birouri si retail. Pe langa Iride, cel mai mare park de afaceri din Romania, Immofinanz mai detine in Bucuresti cladirile de birouri Victoria Park si Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz detine Euromall Pitesti, Polus Center Cluj, Gold Plaza si Maritimo Shopping Center.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare din Europa, activitatea de baza a grupului consta in achizitia si managementul investitiilor in proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Immofinanz este activa pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.