Reprezentantii companiei sustin ca piata imobiliara din Romania este in acest moment una prea putin reglementata, in care accesul se face foarte usor.

"In aceasta piata eterogena, marcata de existenta a mii de agentii imobiliare, ERA Romania isi doreste sa introduca un sistem profesional prin care clientii care doresc sa cumpere sau sa vanda un imobil sa aiba un punct de referinta, un brand care sa ateste profesionalismul unui broker sau a unei agentii imobiliare", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

In medie, in fiecare din tarile in care isi desfasoara activitatea, ERA detine 15% din piata imobiliara rezidentiala.
Cand un broker sau o agentie se afiliaza sistemului de francizare ERA, i se pun la dispozitie o serie de instrumente si un set de cunostinte care il ajuta sa aiba succes pe piata imobiliara, sustine compania. Acestia nu isi pierd autonomia, fiecare franciza fiind detinuta independent. In relatia de franciza, ERA acorda o licenta brokerului sau agentiei pentru a-si desfasura activitatea sub numele sau si pentru a urma modelul unic de afaceri ERA, in schimbul unei taxe lunare de licentiere.

Operatiunile in Romania vor fi coordonate de Valentin Krastev, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul dezvoltarii sistemului de francizari si vanzari imobiliare si fost director de marketing al Asociatiei Bulgare de Franciza.
Activitatea Era Romania se va concentra in prima faza pe Capitala, deoarece Bucurestiul este piata imobiliara cea mai importanta din Romania, in care se desfasoara peste 30% din activitatea rezidentiala.