'Se cumpara si pe un teren pe care nu e nimic, un teren care nu are inca autorizare completa, nimic construit. Sunt oameni care rezerva locul fara sa vada nimic clar. E o nebunie prin Prima casa.", a mai spus Comsa.

Consultantul imobiliar a dat ca exemplu un proiect din sudul Capitalei pentru care a vandut 60 de apartamente in doua luni, proiectul fiind inca in prima faza de constructie, fara finisari. "Oamenii se inghesuie sa cumpere fara sa vada cum arata la final", a spus ea.

Decizii pripite de acest gen sunt periculoase pe termen lung, cand e vorba de a contracta un credit pe 30 de ani. E ca un efect de turma. Sunt clienti educati, dar si multi clienti putin educati, usor de influentat de agent, care poate fi foarte agresiv in promovare", a remarcat Comsa.

Citeste si:

Pe de alta parte, reprezentantul Premier Estate Management spune ca programul Prima Casa a fost esential in dezvoltarea pietei imobiliare si a ajutat multi tineri sa isi cumpere o casa.

Totusi, sectorul trebuie sa evolueze si trebuie gasite alte solutii de finantare de catre banci, fara implicarea statului. In plus, Prima Casa a mentinut mare parte din domeniul rezidential intr-o zona de pret care nu permite dezvoltarile de calitate inalta, iar aceasta situatie trebuie sa inceteze, a mai spus Andreea Comsa.