NEPI, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si proprietari de proiecte imobiliare la nivel local, are planuri mari pe piata in ceea ce priveste activitatea centrului comercial Promenada Mall, unul dintre spatiile detinute, cu un real potential de crestere datorita pozitionarii si a catchmentului despre care oficialii companiei spun ca este unul extraordinar pentru zona in care este situat.

Promenada Mall, centru comercial construit in anul 2013 si preluat de catre NEPI un an mai tarziu, este unul dintre cele mai mari pariuri ale fondului sud-african de investitii, un bun estimat la o valoare de peste 160 de milioane de euro si care beneficiaza de un catchment de peste 380.000 de locuitori la o distanta de 15 minute de mers cu masina.

Proiectul din zona Barbu Vacarescu – Floreasca va trece prin schimbari radicale in urmatorii doi ani, in imediata vecinatate a spatiului comercial urmand sa fie ridicat un proiect de birouri care ar putea ajunge la o suprafata inchiriabila de 30.000 mp, iar spatiului comercial i se va adauga si un cinematograf.

“Vrem sa dezvoltam zona Promenada si ii vom adauga un proiect de birouri care poate avea intre 4-8 etaje, iar suprafata inchiriabila nu ar trebui sa depaseasca 30.000 mp. Totodata, proiectul comercial va trece printr-o extindere de inca 35.000 mp. Incercam sa facem acest pas inca de la achizitionarea terenului, din urma cu doi ani de zile, dar am intampinat nenumarate piedici. Avem o suprafata disponibila de circa 12.000 mp la sol care poate fi exploatata in acest sens. (…) Exista un tabel de development pipeline ce ridica valoarea investitiilor la 200 de milioane de euro la nivel de grup pentru dezvoltari si extinderi ale proiectelor detinute”, a declarat Alex Morar, CEO al New Europe Property Investments (NEPI), intr-o intalnire restransa cu presa.

Una dintre cerintele clientilor inca de la deschiderea proiectului comercial a fost si constructia unui cinematograf, oficialii companiei sustinand ca acesta va urma sa fie livrat pe piata pana in anul 2018.

Citeste si:
[VIDEO] Cinci persoane au fost injunghiate intr-un mall din Manchester
Cinci persoane au fost...

“Pe lista proiectului comercial din zona Floreasca se afla si un cinematograf, este pe lista, si va face parte din procesul de extindere a zonei comerciale ce va duce suprafata totala a proiectului la peste 70.000 mp”, a mai spus Alex Morar.

Promenada Mall are in prezent o suprafata de 40.400 mp. New Europe Property Investment plc (NEPI) este un grup de investitii si dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum si la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB). Grupul a fost infiintat in anul 2007 pentru a achizitiona, a dezvolta si a gestiona cele mai importante proprietati pe zona de retail din tarile emergente ale Uniunii Europene, cu potential de crestere pe termen lung. De-a lungul timpului, grupul NEPI si-a consolidat un portofoliu important de proprietati si a dezvoltat, in mod constant, proiecte numeroase in Romania, Serbia, Slovacia si Cehia. Strategia de dezvoltare se concentreaza pe expansiunea in segmentul de retail si pe alte piete. In plus, Grupul investeste si in dezvoltarea cladirilor de birouri clasa A in marile orase din Romania, unde exista cerere din partea companiilor multinationale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.

NEPI este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, un segment pe care mai activeaza nume mari, precum AFI Europe, Iulius Group, Baneasa Developments sau Anchor Group.

Citeste si:
NEPI Rockcastle bugeteaza 110 mil. euro pentru Promenada Craiova
NEPI Rockcastle bugeteaza 110...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
NEPI: Avem pregatite investitii si achizitii importante in Romania