Dupa achizitia operatiunilor Praktiker, in 2014, Omer Susli se afla din nou “in lumina reflectoarelor”, de aceasta data in postura de vanzator. Antreprenorul de origine turca a anuntat vanzarea operatiunilor Praktiker catre gigantul Kingfisher, cu activitate si in Romania, prin brandul Brico Depot.

Omer Susli vede tranzactia drept “cel mai bun moment in care putea avea loc”, asta deoarece a reusit sa puna pe picioare o afacere aflata in cadere libera de la declansarea crizei care avea o directie clara – falimentul.

Desi vanzarea operatiunilor Praktiker are loc la numai 3 ani de la achizitie, omul de afaceri turc a simtit ca business-ul pe care il conduce traverseaza cel mai bun moment si oportunitatea vanzarii a fost ca si facuta, povesteste acesta intr-un interviu exclusiv acordat jurnalistului wall-street.ro.

“Sunt un om de afaceri, insa functionez similar unui fond de investitii daca vreti. Nu ma indragostesc de o afacere, pun suflet atata cat sa reusesc sa o aduc pe linia de plutire. Praktiker a fost un business lovit de criza, care anul acesta va deveni profitabil. (…) Eu vand-cumpar, am reusit ca dupa numai trei ani sa asez lucrurile aici, am pus la punct o afacere care candva suferea din greu. (…) Ma bucur ca am reusit sa ajung la o intelegere cu cel mai bun specialist din Europa, desi am avut oferte poate si mai bune. Am preferat sa ajung la un acord cu o companie care stie piata si cunoaste obiceiurile si specificul de aici”, a declarat Omer Susli, pentru wall-street.ro.

Intrebat ce planuri are in continuare, omul de afaceri spune ca isi va indrepta atentia spre zona de productie, una care spune “ca ii este la suflet”.

“Sunt om de productie, imi place industria si vreau sa dezvolt acest sector la nivel local. Nu am o anumita directie, sunt deschis ofertelor, ma gandesc inclusiv sa investesc in fabrici de materiale de constructii, nu am o directie anume pana in acest moment”, a declarat antreprenorul de origine turca.

Omer Susli a vandut anul trecut o fabrica de ciment din Buzau catre Wienerberger si mai detine una de profil in Constanta.

Vanzarea Praktiker: “Un moment bun pentru Romania”

In opinia omului de afaceri Omer Susli, tranzactia dintre Kingfisher si Praktiker reprezinta un moment foarte bun pentru potentialii investitori interesati de Romania.

“Este un moment bun pentru noi, pentru Kingfisher si pentru Romania. In acest fel, firmele mari au incredere sa investeasca in Romania. Este un inceput pentru companiile mari din Romania care se afla de ani buni in atentia potentialilor investitori”, a mai precizat Omer Susli.

In aprilie 2017, intr-o intalnire cu presa, Omer Susli preciza ca se afla in cautarea si identificarea a trei terenuri pentru tot atatea noi spatii comerciale la nivel local.

„Este cu siguranta o directie strategica pe care voi merge in continuare, la Praktiker. Imi doresc sa achizitionez cat mai multe dintre magazinele noastre nationale aflate in chirie in acest moment si chiar sa extind businessul prin achizitia de noi terenuri pentru unitatile de vanzare Praktiker Romania.”, a declarat Omer Susli in primavara acestui an.

Gigantul Kingfisher cumpara operatiunile Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli

Kingfisher, cel mai mare lant de bricolaj european, companie care a intrat in Romania in anul 2013, prin achizitia operatiunilor Bricostore, a ajuns la un acord cu proprietarul lantului de magazine Praktiker, Omer Susli, pentru achizitia operatiunilor grupului specializat in comertul cu materiale de constructii si solutii pentru amenajarile interioare.

Tranzactia dintre cele doua parti vine, oarecum, ca o surpriza pentru piata, in conditiile in care business-ul omului de afaceri de origine turca incepea sa isi revina pe un trend pozitiv, iar planurile vizau inaugurarea de noi spatii comerciale, precum si revitalizarea activitatii prin implementarea de strategii de vanzari online.

Kingfisher va prelua in acest fel cele 27 de magazine ale Praktiker din Romania si va ajunge, dupa achizitie, la un numar total de 42 de unitati. Dedeman, cel mai mare retailer de profil din Romania, detine, in prezent, un numar de 47 de magazine la nivelul intregii tari.

Kingfisher, companie care opereaza pe plan local sub brandul Brico Depot, a incheiat anul trecut cu afaceri de 146 de milioane de euro, in crestere cu peste 6% fata de anul anterior si o revenire pe profit, rezultatul net inregistrand un plus de 8 milioane de euro.

Praktiker a incheiat anul trecut cu afaceri de 140 de milioane de euro. Compania detinuta de catre antreprenorul Omer Susli a ramas pe pierdere, avand un rezultat negativ net de 2,4 milioane de euro.

Kingfisher si Praktiker ar urma sa aiba impreuna 42 de magazine si un numar total de peste 2.300 de angajati.
Kingfisher va urca, astfel, in topul celor mai mari retaileri de bricolaj, alaturi de Dedeman, Leroy Merlin, Arabesque sau Hornbach.

Cele mai interesante momente si declaratii ale omului de afaceri Omer Susli de la preluarea Praktiker

  • Omer Susli, despre Praktiker: “A fost o afacere prost gestionata” (martie 2014)
  • Praktiker reia expansiunea. Omer Susli: "Alpinistilor le este intotdeauna greu prima data. Noi urcam a doua oara, avem deja experienta trecutului"- (septembrie 2014)
  • Omer Susli, dupa tranzactiile din ultimii ani: “In doi-trei ani cel putin alte doua lanturi de bricolaj vor disparea din Romania” (iunie 2015)
  • “Romania, tara care mi-a schimbat viata” (iunie 2015)
  • Omer Susli, Praktiker: 50%-60% din locuintele din Romania nu sunt la standardele Uniunii Europene (septembrie 2015)
  • Wienerberger cumpara fabrica de caramida de la Buzau, detinuta de omul de afaceri Omer Susli (aprilie 2016)
  • Praktiker deschide un magazin online (aprilie 2016)
Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


    Setari Cookie-uri