Chiriasii de spatii de birouri au cautat, in primul semestru din acest an, in special birouri noi, la standarde de clasa A, potrivit unei analize recenta a companiei de consultanta ESOP, pe baza datelor de piata centralizate recent. Astfel, companiile au cautat in procent de 58% astfel de spatii, iar in privinta companiilor din IT&C procentul a fost de 87%.

„In ultimii trei ani, companiile de IT&C au inchiriat cu precadere birouri de clasa A, aspect ce confirma atat o maturizare si consolidare a domeniului, cat si o nevoie constanta, dar in crestere de confort si competitivitate in atragerea fortei de munca specializate. Companiile din IT&C au mai multa grija ca biroul, mediul de lucru sa fie cat mai atractiv pentru angajati”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre cladirile de birouri de clasa A alese de chiriasi in primul semestru enumeram Green Court, Aviatorilor 8A, Metroffice, Timpuri Noi Square, Globalworth Tower, The Bridge, Bookcase, Sky Tower si Europe House, in Bucuresti, The Office in Cluj Napoca, Openville si Bega Business Park in Timisoara. Printre companiile IT&C care au inchiriat sau pre-inchiriat cladirile de birouri de clasa A sunt IBM, Netcentric, Bitdefender, Nespresso, Samsung,Microsoft, Wipro, Oracle, Fitbit, DCS+, Telenav, Atos si Huawei.