ING Bank isi va reloca sediul central in proiectul de spatii de birouri Blue Rose Office Park, dezvoltat de catre Portland Trust, in zona Bulevardului Expozitiei din Capitala. Aici ING Bank va ocupa in intregime a treia cladire a proiectului, de 20.000 de metri patrati, ceea ce va reprezenta aproximativ 50% din suprafata totala inchiriabila a viitorului centru de afaceri.

Celelalte doua cladiri ale proiectului dezvoltat de Portland Trust vor avea suprafete de 8.000 mp si respectiv 14.000 mp, iar per total, suprafata total a Blue Rose Office Park va fi 42.000 mp. Proiectul va fi livrat intr-o singura faza. Constructia va dura aproximativ 21 de luni, pana in primavara anului 2019. In Blue Rose Office Park vor lucra circa 2.000 de angajati ai ING Bank.

"Cladirea 3, parte a acestui proiect, va dispune, la parter, de o unitate bancara ING si va fi structurata pe 8 etaje. Blue Rose va fi un catalizator pentru o zona aflata in plina dezvoltare, ceea ce promite sa devina un nou hub pentru dezvoltari de birouri si spatii rezidentiale, o serie de proiecte fiind deja planificate", spune Robert Neale, managing director al Portland Trust.

Compania de consultanta imobiliara CBRE Romania a reprezentat ING in procesul de relocare. "Suntem convinsi ca noul sediu central al ING Bank din Blue Rose confirma zona Expozitiei drept viitorul hub de afaceri din Bucuresti", apreciaza Razvan Iorgu, managing director al CBRE.

Retail jobs

Portland Trust a obtinut recent autorizatia de construire a proiectului Blue Rose Office Park, iar lucrarile de constructie au inceput. Compania de constructii Bog'Art a fost desemnata antreprenor general pentru noul proiect.

Blue Rose Office Park va fi primul proiect ce urmeaza sa fie livrat in zona Expozitiei dupa mai bine de sapte ani de la inaugurarea sediului central Unicredit Bank si reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea noului pol de birouri din zona Piata Presei-Expozitiei.

Conform unei analize a CBRE, stocul total modern de birouri clasa A din zona Piata Presei, ce include si centrele de afaceri situate pe bulevardul Expozitiei, se ridica la aproximativ 117.000 mp, pentru proiecte dezvoltate in intervalul 2005 - 2012. Stocul total de cladiri clasa A din Bucuresti este asteptat sa depaseasca 2,8 milioane metri patrati pana la sfarsitul acestui an si 3,3 milioane metri patrati pana la finalul anului 2019.

Citeste si:
ING, credit de peste 20 milioane euro pentru Tuborg
ING, credit de peste 20...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri