ING Bank isi va reloca sediul central in proiectul de spatii de birouri Blue Rose Office Park, dezvoltat de catre Portland Trust, in zona Bulevardului Expozitiei din Capitala. Aici ING Bank va ocupa in intregime a treia cladire a proiectului, de 20.000 de metri patrati, ceea ce va reprezenta aproximativ 50% din suprafata totala inchiriabila a viitorului centru de afaceri.

Celelalte doua cladiri ale proiectului dezvoltat de Portland Trust vor avea suprafete de 8.000 mp si respectiv 14.000 mp, iar per total, suprafata total a Blue Rose Office Park va fi 42.000 mp. Proiectul va fi livrat intr-o singura faza. Constructia va dura aproximativ 21 de luni, pana in primavara anului 2019. In Blue Rose Office Park vor lucra circa 2.000 de angajati ai ING Bank.

"Cladirea 3, parte a acestui proiect, va dispune, la parter, de o unitate bancara ING si va fi structurata pe 8 etaje. Blue Rose va fi un catalizator pentru o zona aflata in plina dezvoltare, ceea ce promite sa devina un nou hub pentru dezvoltari de birouri si spatii rezidentiale, o serie de proiecte fiind deja planificate", spune Robert Neale, managing director al Portland Trust.

Compania de consultanta imobiliara CBRE Romania a reprezentat ING in procesul de relocare. "Suntem convinsi ca noul sediu central al ING Bank din Blue Rose confirma zona Expozitiei drept viitorul hub de afaceri din Bucuresti", apreciaza Razvan Iorgu, managing director al CBRE.

Portland Trust a obtinut recent autorizatia de construire a proiectului Blue Rose Office Park, iar lucrarile de constructie au inceput. Compania de constructii Bog'Art a fost desemnata antreprenor general pentru noul proiect.

Blue Rose Office Park va fi primul proiect ce urmeaza sa fie livrat in zona Expozitiei dupa mai bine de sapte ani de la inaugurarea sediului central Unicredit Bank si reprezinta un prim pas pentru dezvoltarea noului pol de birouri din zona Piata Presei-Expozitiei.

Conform unei analize a CBRE, stocul total modern de birouri clasa A din zona Piata Presei, ce include si centrele de afaceri situate pe bulevardul Expozitiei, se ridica la aproximativ 117.000 mp, pentru proiecte dezvoltate in intervalul 2005 - 2012. Stocul total de cladiri clasa A din Bucuresti este asteptat sa depaseasca 2,8 milioane metri patrati pana la sfarsitul acestui an si 3,3 milioane metri patrati pana la finalul anului 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri