Madalina Cojocaru, partner, office agency, Cushman & Wakefield Echinox, a declarat in cadrul conferintei Real Estate & Construction Forum, ca 2018 va fi anul in care vestul Capitalei va cunoaste o dezvoltare foarte mare pe segmentul de spatii de birouri si "isi va consolida pozitia in piata imobiliara", in timp ce in 2019, "focusul" investitorilor se muta catre zona Expozitiei.

"2018 este anul in vestul Capitalei se va dezvolta foarte mult si isi va cosolida pozitia in piata imobiliara. Vor fi multe proiecte interesante, asa cum este cazul The Bridge, Orhideea Tower sau Business Garden, dezvoltat de Vastint, ori Campus 6, dezvoltat de catre Skanska. Centrul si CBD-ul vor avea trei sau patru proiecte importante care vor fi livrate anul viitor, iar nordul Capitalei tine si el pasul. Avem partea a doua din Globaworth Campus si asteptam faza a treia din Oregon in 2018", a declarat Madalina Cojocaru (foto).

Pe de alta parte, apreciaza managerul Cushman & Wakefield, in 2019, focusul se va muta catre zona Expozitiei unde deja au fost anuntate proiecte importante. "Comaprativ cu anul acesta, cand am avut livrari de spatii de birouri de doar 75.000 de metri patrati, 2018 va fi un an bun in care piata va cunoaste livrari noi de peste 300.000 de metri patrati, similar cu 2016 sau chiar mai mult".

Retail jobs

In acelasi timp, "chiar daca rata de neocupare s-a majorat spre 8% in acest an, nu va exista o crestere semnificativa a acesteia in perioada urmatoare, deoarece, aproape 50% din proiectele de spatii de birouri care vor fi livrate in 2018 si 2019 sunt deja pre-inchiriate. Cererea noua va veni atat de la clientii existenti cat si de la dei noi intrati pe piata", mai spune Madalina Cojocaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F