AFI Europe Romania a semnat primul contract de inchiriere pentru AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri al companiei, dezvoltat in Bucuresti. World Class va fi primul chirias al campusului, pe un spatiu de 1.500 metri patrati inchiriabili repartizat la parterul si etajul 1 al AFI Tech Park 1. Contractul de inchiriere a fost semnat pentru o perioada de 10 ani.

AFI Tech Park este dezvoltat in imediata apropiere a hotelului JW Marriott si a Parlamentului Romaniei si va oferi 56.000 metri patrati inchiriabili de spatii de birouri clasa A, in cadrul a doua cladiri cu P+8 si un turn de birouri de 14 etaje, toate inconjurate de peste 5.000 metri patrati de zone verzi. Prima cladire de birouri, AFI Tech Park 1, va fi deschisa in al doilea trimestru al anului 2018 si va oferi un spatiu de 20.000 metri patrati inchiriabili pentru spatii de birouri si 2.000 metri patrati pentru sala de sport World Class, cantina si cafenele.

Investitia in prima faza a proiectului AFI Tech Park este de peste 30 de milioane de euro. Contractul de inchiriere cu World Class se intinde pe o perioada de 10 ani, potrivit lui David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Europe se afla in Romania din 2005 si a dezvoltat AFI Cotroceni, cel mai mare mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Centrul comercial se intinde pe o suprafata inchiriabila de aproape 90.000 metri patrati inchiriabili. In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafata inchiriabila de 34.000 de metri patrati.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, un parc de business de clasa A din Bucuresti. AFI Park ofera 70.000 metri patrati de spatii de birouri, ocupate de companii multinationale din domeniu IT&C.

Citeste si:
Thales devine cel mai mare chirias din Orhideea Towers cu 11.000 mp
Thales devine cel mai mare...

Cladirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de inchiriere de aproape 100%. In aprilie 2016, AFI Europe Romania a finalizat lucrarile la cladirile de birouri AFI Park 4 si 5, pe o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati. Printre cele mai cunoscute companii multinationale care au sediul in complexul de birouri se numara: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International si Dell SecureWorks.

In prezent, AFI Europe Romania dezvolta in centrul orasului Brasov proiectul AFI Brasov, care include un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati si doua cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati.

Pe segmentul de birouri, AFI Romania are in dezvoltare AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafata inchiriabila de 56.000 de metri patrati, aflat in apropierea hotelului JW Marriott si a Parlamentului Romaniei. Parcul de business va include doua cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, care vor avea spatii verzi amenajate intr-o gradina centrala.

De asemenea, AFI Europe Romania va incepe in viitorul apropiat dezvoltarea a inca doua proiecte: unul va consta intr-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri patrati din Arad, a carui ancora va fi un hypermarket si un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidential amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri patrati din Bucurestii Noi (sectorul 1 din Bucuresti).

Citeste si:
World Class deschide un nou club de fitness in Sema Parc
World Class a inchiriat o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Colliers: Capitala se transforma intr-o piata a chiriasilor de birouri