Irmex SA, parte a Radacini Grup, dezvolta in zona de nord a Capitalei, pe un teren de peste 4.616 metri patrati situat intre soseaua Fabrica de Glucoza si Bulevardul Dimitrie Pompeiu, prima faza a unui ansamblu de apartamente de lux, care insuma 134 de apartamente. Potrivit autorizatiei de constructie, proiectul va beneficia de "un partiu special, in care vor fi incluse spatii pentru profesiuni liberale".

Grupul de firme Radacini a fost fondat in 1991 de catre afaceristul de origine iraniana Ali Madadi. Conform documentatiei, terenul pe care va fi construit ansamblul rezidential de lux dispune de urmatorii indicatori urbanistici admisi: POT (procentul de ocupare a terenului, adica amprenta la sol) = max. 70%, CUT (coeficientul de utilizare a terenului) =4 si inaltimea maxima= 80 m. Adresa solicitarii este Sos. Fabrica de Glucoza nr. 7, insa noul proiect rezidential va avea deschidere la adresa Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D.

La finalizare, ansamblul va avea peste 200 de apartamente dispuse pe 11 etaje, doua etaje de parcari subterane si se va afla in proximitatea proiectului de spatii de birouri Equilibrium, dezvoltat de catre suedezii de la Skanska. Complexul va avea doua cladiri cu o suprafata totala inchiriabila de 40.700 metri patrati. Prima cladire va avea o suprafata de 20.800 mp, dispusi pe 12 etaje si va fi finalizata in 2019. Tot in zona lituanieni de la Apex Alliance devolta un hotel, pe un teren cumparat tot de la Ali Madadi, care va fi afiliat brandului Courtyard by Marriott.

Potrivit informatiilor aparute in presa, Ali Madadi mai detine in zona si o suprafata de 6.700 metri patrati, cumparata in februarie 2013 pentru doua milioane de euro, dintr-un teren de 15.700 de metri pa­trati care a apartinut Institutului National al Lemnului. Pe cea mai mare parte a terenului care a apartinut Institului se dezvolta in prezent Equilibrium. Institutul National al Lemnului se afla in portofoliul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS) si a intrat in faliment in 2011. Ulterior, lichidarea activelor a fost realizata de catre Euro Insol, condusa de Remus Borza.

Grupul Radacini, cu afaceri anuale de peste 100 de milioane de euro se ocupa de comercializarea marcilor Opel, Chevrolet, Mazda, Citroen si Suzuki. Radacini este prezent si pe piata echipamentelor de constructii, dar activeaza si in domeniul imobiliar.

Citeste si:
Dezvoltatorul de lux care da bani din buzunarul sau pentru a atrage...
Dezvoltatorul proiectului...

Sursa foto: Google

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Radacini dezvolta cu 20 MIL. euro Aviatiei Tower vizavi de Promenada
Setari Cookie-uri