Radacini dezvolta proiectul de apartamente Aviatiei Tower, cu o investitie de 20 mil. euro, vizavi de mall-ul Promenada

Radacini Estate, parte a grupului Radacini, fondat in 1991 de catre afaceristul de origine iraniana Ali Madadi, anunta constructia unui proiect rezidential, intitulat Aviatie tower, in Capitala, vizavi de mall-ul Promenada, in imediata vecinatate a hotelului Marriott Courtyard si a cladirilor de birouri clasa A+, aflate intre Calea Floreasca, Barbu Vacarescu si Gara Herastrau. Aviatiei Tower va fi dezvoltat in urma unei investitii de 20 de milioane de euro, iar prima faza va consta in 134 de apartamente si va fi livrata in toamna anului 2019.

Lansata in luna februarie a acestui an, prima faza a proiectului include constructia celor 134 de locuinte, de la apartamente de 2 si 3 camere, pana la cele de tip penthouse/duplex, si 172 de locuri de parcare. Pentru lucrarile de structura a fost contractata compania Conarg AG, iar pentru arhitectura Vlad Simionescu & Asociatii.

Radacini Estate este divizia de constructii si vanzare de apartamente a grupului Radacini, jucator din piata auto din Romania, care detine in portofoliul sau marci auto precum Opel, Mazda, Volkswagen, Peugeot, Suzuki, Honda, Citroen, Cadillac, Chevrolet (service), Audi (service). Inainte de lansarea diviziei, grupul a mai construit un proiect rezidential in zona Plevnei si o cladire de spatii de birouri.

Wall-Street.ro a scris la inceputul lunii mai a acestui ca potrivit documentatiei, terenul pe care va fi construit ansamblul rezidential de lux dispune de urmatorii indicatori urbanistici admisi: POT (procentul de ocupare a terenului, adica amprenta la sol) = max. 70%, CUT (coeficientul de utilizare a terenului) =4 si inaltimea maxima= 80 m. Adresa solicitarii este Sos. Fabrica de Glucoza nr. 7, insa noul proiect rezidential va avea deschidere la adresa Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D.

La finalizare, ansamblul va avea peste 200 de apartamente dispuse pe 11 etaje, doua etaje de parcari subterane si se va afla in proximitatea proiectului de spatii de birouri Equilibrium, dezvoltat de catre suedezii de la Skanska. Complexul va avea doua cladiri cu o suprafata totala inchiriabila de 40.700 metri patrati. Prima cladire va avea o suprafata de 20.800 mp, dispusi pe 12 etaje si va fi finalizata in 2019. Tot in zona lituanieni de la Apex Alliance devolta un hotel, pe un teren cumparat tot de la Ali Madadi, care va fi afiliat brandului Courtyard by Marriott.

Citeste si:
5 noi proiecte imobiliare, livrate in Floreasca-B. Vacarescu in 2019
Activ Property Services: 5...

Potrivit informatiilor aparute in presa, Ali Madadi mai detine in zona si o suprafata de 6.700 metri patrati, cumparata in februarie 2013 pentru doua milioane de euro, dintr-un teren de 15.700 de metri pa­trati care a apartinut Institutului National al Lemnului. Pe cea mai mare parte a terenului care a apartinut Institului se dezvolta in prezent Equilibrium. Institutul National al Lemnului se afla in portofoliul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS) si a intrat in faliment in 2011. Ulterior, lichidarea activelor a fost realizata de catre Euro Insol, condusa de Remus Borza.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri