Sediul Veeam, companie cu activitate in sectorul IT, se afla in centrul de business AFI Park din Capitala, unde, in prezent, ocupa aproape 5.000 de metri patrati, dispusi pe trei etaje. Desi a intrat pe piata din Romania de doar doi ani si jumatate, echipa Veeam a crescut la peste 400 de profesionisti in aceasta perioada, iar sediul din Bucuresti, proiectat de un arhitect, pe baza nevoilor de care dispun angajatii companiei, a devenit biroul fanion al grupului si constituie un model pentru alte sedii din intreaga lume.

Veeam activeaza in sectorul IT si este unul dintre liderii globali in gestionarea inteligenta a datelor pentru companii, cu peste 300.000 de clienti in intreaga lume, inclusiv 75% din companiile Fortune 500 si 58% din cele Global 2000. In Romania se afla cel mai mare hub de vanzari si marketing din Europa, al grupului IT, cu o componenta tehnica. Cei peste 400 de angajati din Romania gestioneaza procesul de vanzari end-to-end, precum si operatiuni financiare, activitati de marketing regional si global si asigura suport tehnic pentru solutiile Veeam.

"Hub-ul nostru din Bucuresti a avut intotdeauna un ritm de crestere accelerat si aceasta este o tendinta care va continua si in viitor. Scopul nostru este de a ajunge la o cifra de afaceri de 1 miliard de dolari in 2018; aceasta inseamna ca trebuie sa crestem, de asemenea, forta de munca, atragand noi talente in echipa noastra. Ne concentram eforturile de recrutare pe atragerea candidatilor valorosi, in special in vanzari, asistenta tehnica pentru clienti si marketing", spune Andrei Romanescu, director general al centrului Veeam din Bucuresti.

Veeam

AFI Cotroceni, ancora ce a atras Veeam in AFI Park

Veeam s-a mutat in sediul din AFI Park in primavara anului 2016, iar principalii factori care au condus la alegerea acestui spatiu au fost: apropierea de transportul public (metroul, precum si cateva linii de tramvai si de autobuz sunt la doar cativa pasi); suprafata (cu posibilitatea de extindere la etaje adiacente); precum si reputatia proprietarului, arata Andrei Romanescu. De asemenea, facilitatile cladirilor, precum si infrastructura au cantarit serios in privinta alegerii, in contextul in care AFI Cotroceni, mall-ul situat chiar langa cladirile de spatii de birouri, ofera angajatilor o gama larga de optiuni pentru pauzele de pranz sau pentru activitatile de dupa programul de lucru.

"Biroul a fost proiectat de un arhitect, pe baza nevoilor noastre. Scopul a fost sa avem un birou original, plin de culoare, in care angajatii sa se simta plini de energie si fericiti. Culoarea brandului, verdele, este omniprezenta, insotita de alb, galben, ocazional si de albastru si violet. Decorul include o multime de modele geometrice, linii precise si combinatii de texturi care fac ca spatiul sa prinda viata, sa inspire dinamism si tinerete. Avem zone open-space, cu o multime de ferestre si lumina naturala, precum si multe de sali de sedinta, fiecare cu propria tema si schema de culori", afirma Andrei Romanescu.

El adauga faptul ca angajatii Veeam au fost cei care au ales cum sa fie denumite salile de sedinta, care poarta in prezent nume de super-eroi."Parerea lor a contat si la alegerea birourilor, a scaunelor, a partitiilor".

Veeam in AFI Park

Veeam, o comunitate formata din 17 nationalitati

"Avem si locuri in care colegii nostri se pot retrage pentru o discutie privata; o camera cu canapele, unde se pot odihni, si cateva Fun Rooms in care se pot relaxa, jucandu-se pe consolele de jocuri, air hockey, foosball sau tenis de masa. Peste tot prin birou se gasesc tusele personale, de la puzzle-urile uriase ale echipei de marketing, pana la picturile realizate de colegii nostri in timpul unui teambuilding sau chiar la amprentele lor colorate de pe peretele unui Fun Room. Tot ca tuse personale, puteti gasi steaguri agatate de tavan, deasupra birourilor, indicand regiunile pentru care lucreaza angajatii din acea zona. Sunt 17 nationalitati diferite in birou", spune Andrei Romanescu.

Sediul Veeam dispune de un numar de 35 sali de conferinte / sali de intalnire, cu o capacitate de 2 pana la 50 de persoane. Pe langa cele cu nume de super-eroi, cateva sali poarta denumiri legate de activitatea companiei: Enterprise, SMB sau Cloud. Fiecare ofera o experienta diferita - de la confort la incurajarea creativitatii sau experienta dintr-o sala de clasa.

In afara de facilitatile oferite de centrul comerical AFI Cotrocenil, angajatii Veeam au acces in interiorul cladirii, la parter, si la alte restaurante si cafenele, precum si la dusuri, pentru a se pregati de munca, in cazul in care vin pe bicicleta la birou. Daca sosesc cu masina, Veeam beneficiaza de un numar de 121 de locuri de parcare.

"Biroul nostru are trei etaje, fiecare cu sala proprie de mese. Sunt luminoase si colorate, cu mese modulare, pentru a putea primi grupuri mici sau mari - credem ca mancand impreuna consolidam echipele si construim prietenii, asa ca sustinem acest lucru, prin felul in care sunt amenajate salile de mese. Aici, angajatii nostri au la dispozitie cafea, fructe si dulciuri gratuite. Pot lua pranzul sau gustari in oricare dintre aceste spatii sau pot alege sa iasa in oras, deoarece restaurantele si foodcourt-ul din Afi sunt atat de aproape. De asemenea, oferim tot felul de gustari, aperitive sau dulciuri la evenimentele noastre interne, deci iata inca o modalitate de a iti satisface pofta de ceva delicios la birou", conchide Andrei Romanescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri