One United Properties a cumparat cu 18 mil. euro un teren in cartierul Floreasca din Capitala de la Telekom

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de apartamente din Capitala, a cumparat pentru suma de 18 milioane de euro un teren intravilan situat in zona Floreasca din Bucuresti de la operatorul de telefonie mobila Telekom Romania. Vanzarea constituie cea mai mare tranzactie de terenuri de pe piata imobiliara din Capitala din acest an.

Terenul intravilan, cu o suprafata de 25.839 mp, este compus din doua loturi, de 24.786 mp si, respectiv de 1.053 mp, si are o deschidere de aproximativ 120 de metri catre lacul Floreasca. In cadrul tranzactiei, One United Properties a fost reprezentat de Alexandru Boff, broker cu o experienta de peste 12 ani in segmentul de rezidential high-end.

Terenul a fost fost scos la vanzare la inceputul acestui an si anuntat pe site-ul dedicat proprietatilor imobiliare ale grupului Telekom Romania disponibile pentru vanzare si inchiriere. Licitatia a fost demarata in luna februarie 2018, cu un pret de pornire de 13,9 milioane de euro, fara TVA.

One United Properties a planificat recent o investitie de 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflata momentan in paragina. Compania va dezvolta in aceasta locatie un proiect multifunctional, compus dintr-un proiect rezidential - One Mircea Eliade, precum si o cladire de spatii de birouri - One Tower. Zona comerciala va fi dezvoltata de Auchan Romania, iar intreaga dezvoltare este autorizata pentru o suprafata de 125.000 mp construiti (73.000 mp supraterani si 52.000 mp subterani).

Citeste si:
Pandemia își spune cuvântul: casa pe pâmânt de la dorință la achiziție
Pandemia își spune cuvântul:...
Sursa foto: Photosebia / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri