One Tower, turnul de spatii de birouri din ansamblul One Floreasca City, a primit pre-certificarea LEED

One Tower, cladirea de birouri parte din ansamblul multifunctional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties la intersectia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, a obtinut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum. Conform dezvoltatorului, ar fi "cea mai stricta acordata in domeniul dezvoltarii durabile si green a constructiilor de catre GBCI".

"One Tower propune solutii tehnice de top care vor conduce la o eficienta energetica foarte buna a cladirii. In plus, proiectul va incorpora materiale sustenabile si sanatoase si va optimiza nivelul de iluminat natural care patrunde in spatiile de lucru", a declarat Anca Mitrea, senior associate in cadrul departamentului de certificari verzi al Colliers International, companie de consultanta imobiliara care a obtinut certificarea LEED. Cladirea va beneficia de iluminat LED, sisteme performante de incalzire si ventilatie, precum si de un sistem de captare si reutilizare a apei pluviale.

One Tower este o cladire de birouri de clasa A, parte a proiectului imobiliar multifunctional One Floreasca City. Acesta cuprinde trei componente integrate intr-un ansamblu deschis: fosta hala Ford va fi restaurata si modernizata, transformandu-se intr-un spatiu de retail operat de Auchan Romania, o cladire de birouri de clasa A - One Tower, dar si trei blocuri cu apartamente - One Mircea Eliade.

Intregul proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafata caruia 30% vor reprezenta spatii verzi. "Noua dezvoltare imobiliara va repune in circuitul public o zona abandonata de 20 de ani, complexul urmand sa fie unul deschis intregii comunitati, cu circulatie exclusiv pietonala", potrivit dezvoltatorului.

Compania a cedat, de asemenea, municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investitii in infrastructura: Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers, o noua solutie de trafic si semaforizare va fi implementata in intersectia Bd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adaugarea de benzi specializate pentru virare la stanga si respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi s.a.m.d.. Un numar de 1.200 de locuri de parcare in subteran vor fi construite pentru intreaga dezvoltare One Floreasca City.

Citeste si:
Dezvoltatorii de birouri care au pariat pe magistrala nouă de metrou
Dezvoltatorii de birouri care...

One Tower va avea o suprafata inchiriabila de 23.867 mp si va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.400 mp. Cladirea va fi dotata si cu statii de incarcare pentru masini electrice, dar si cu o parcare numeroasa pentru biciclete, vestiare si dusuri. Investitia necesara dezvoltarii intreg ansamblului One Floreasca City este de 100 de milioane de euro.

Compania si-a anuntat deja intentia de a obtine Precertificarea LEED la nivel Platinum si pentru alte proiecte imobiliare multifunctionale multifunctionale aflate in derulare, One Verdi Park si One Cotroceni Park.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri