One Tower, cladirea de birouri parte din ansamblul multifunctional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties la intersectia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, a obtinut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum. Conform dezvoltatorului, ar fi "cea mai stricta acordata in domeniul dezvoltarii durabile si green a constructiilor de catre GBCI".

"One Tower propune solutii tehnice de top care vor conduce la o eficienta energetica foarte buna a cladirii. In plus, proiectul va incorpora materiale sustenabile si sanatoase si va optimiza nivelul de iluminat natural care patrunde in spatiile de lucru", a declarat Anca Mitrea, senior associate in cadrul departamentului de certificari verzi al Colliers International, companie de consultanta imobiliara care a obtinut certificarea LEED. Cladirea va beneficia de iluminat LED, sisteme performante de incalzire si ventilatie, precum si de un sistem de captare si reutilizare a apei pluviale.

One Tower este o cladire de birouri de clasa A, parte a proiectului imobiliar multifunctional One Floreasca City. Acesta cuprinde trei componente integrate intr-un ansamblu deschis: fosta hala Ford va fi restaurata si modernizata, transformandu-se intr-un spatiu de retail operat de Auchan Romania, o cladire de birouri de clasa A - One Tower, dar si trei blocuri cu apartamente - One Mircea Eliade.

Retail jobs

Intregul proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafata caruia 30% vor reprezenta spatii verzi. "Noua dezvoltare imobiliara va repune in circuitul public o zona abandonata de 20 de ani, complexul urmand sa fie unul deschis intregii comunitati, cu circulatie exclusiv pietonala", potrivit dezvoltatorului.

Compania a cedat, de asemenea, municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investitii in infrastructura: Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers, o noua solutie de trafic si semaforizare va fi implementata in intersectia Bd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adaugarea de benzi specializate pentru virare la stanga si respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi s.a.m.d.. Un numar de 1.200 de locuri de parcare in subteran vor fi construite pentru intreaga dezvoltare One Floreasca City.

Citeste si:
Meat2Eat a deschis un restaurant la parterul clădirii de birouri...
Meat2Eat a deschis un...

One Tower va avea o suprafata inchiriabila de 23.867 mp si va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.400 mp. Cladirea va fi dotata si cu statii de incarcare pentru masini electrice, dar si cu o parcare numeroasa pentru biciclete, vestiare si dusuri. Investitia necesara dezvoltarii intreg ansamblului One Floreasca City este de 100 de milioane de euro.

Compania si-a anuntat deja intentia de a obtine Precertificarea LEED la nivel Platinum si pentru alte proiecte imobiliare multifunctionale multifunctionale aflate in derulare, One Verdi Park si One Cotroceni Park.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F