Mai sunt cateva zile pana la startul celei de-a 5-a editii a conferintei reConstruct, care se va desfasura in intervalul 17-18 aprilie la Hotel Sheraton din Capitala. Printre cele mai importante companii care vor avea speakeri la acest eveniment sunt: Vastint, Globalworth, CBRE, Mindspace, Iulius, Skanska, Impact sau Colliers. Vor sustine prezentari si o serie de speakeri straini, care vor aborda cele mai actuale aspecte ale impactului tehnologie de tip PropTech in piata imobiliara.

Astazi, industria de Real Estate cunoaste un val de tendinte „disruptive” care deja creeaza atat provocari cat si noi oportunitati de business. Digital Transformation, Artificial Intelligence, Blockchain sau Proptech sunt concepte care vor redefini ce inseamna dezvoltarea urbana, spatiul de lucru sau chiar „acasa”, cu un impact major asupra tuturor indivizilor dintr-o societate.

Nu este o exagerare: migrarea serviciilor catre platformele online aduce cu sine noi mentalitati, comportamente diferite, noi moduri de a trai, dar si obiceiuri de consum mai inteligente si mai durabile, ceea ce va conduce probabil la un sistem social si economic diferit. Supravietuirea va depinde de capacitatea de a fi parte din aceasta noua economie, inclusiv pentru jucatorii din industria de Real Estate, care vor trebui sa dezvolte modalitati de valorificare a acestei noi tehnologii ce alimenteaza schimbarea.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici. Partenerii evenimentului sunt CBRE, Vastint, Genesis Property, Openville Timisoara, Mindspace si platforma Wall-Street Real Estate.

Evenimentul isi propune sa creioneze o imagine de ansamblu a sectorului global de Real Estate si, in particular, din Romania din perspectiva tendintelor mentionate mai sus cu impact asupra segmentelor de Office, Rezidential, Retail, Logistic, Industrial si Facility Management.

Bertie van Wyk, Insight Programme Manager in cadrul Herman Miller va deschide conferinta reConstruct pe 17 aprilie la 9:30 cu o prezentare cu tema: "Wellbeing in Workplace Design". Un loc de munca care ne ajuta sa initiem mai des interactiunea sociala si care ia in considerare factori precum spatiul personal, proximitatea fizica si psihologica si teritorialitatea ne ajuta sa ne simtim mai bine. Si cand ne simtim mai bine, lucram mai bine. Bertie va explora modul in care ergonomia sociala interactioneaza cu ergonomia cognitiva si fizica pentru a crea o experienta umana deplina la locul de munca.

De la ora 9:45 vom deschide prima parte a panelului dedicat pietei de spatii de birouri: Living Office & The Future Of Built Environment, iar de la 11:00, cea de-a doua: Building New Communities For The Future. Printre temele de discutie vom afla daca: poate conceptul de coworking sa transforme piata de spatii de birouri, cum putem redefini ideea de spatii de birouri pentru a crea un loc de munca mai dezirabil si natural sau care sunt perspectivele pietei dezvoltarilor de spatii de birouri in anii urmatori, atat in Capitala cat si in tara.

Printre speakerii confirmati se numara:

  • Antoniu Panait, Managing Partner, Vastint
  • Dimitris Pergamalis, Head of Construction and Development Globalworth
  • Lior Barzliai, Director of Business Development, Mindspace
  • Horatiu Didea, CEO Workspace Studio
  • Florin Furdui, Country Manager Portland Trust
  • Mihai Paduroiu, Head of Advisory & Transaction Services Office, CBRE
  • Raluca Munteanu, Business Development Manager, IULIUS
  • Adrian Untaru, Architect si Founding partner ADNBA

Jo Bronckers, Co-Founder & Board-Member, Foundation for International Blockchain and Real Estate Expertise (FIBREE) va urma cu un Key Speech cu tema: Will Blockchain enable new business models in Real Estate? (Blockchain, ce este cu adevarat si ce implicatii are in piata imobiliara? Jo Bronckers va discuta modul in care tehnologia Blockchain influenteaza deja piata imobiliara, printr-o serie de experiente).

Apoi, Jo Bronckers se va alatura, de la ora 12:45, urmatorului panel al zilei, cu titlul PropTech Challenge, in care vor mai participa speakerii: Wolfgang Brunauer, Founder al Datascience Service si Lucian Opris, Associate Director, Office Agency, in cadrul Colliers International.

Vom incheia prima zi a conferintei reConstruct cu un panel extrem de interesant cu tema: Current Trends in Workplace Management, in care vom discuta despre Impactul tehnologiei asupra dezvoltarilor de spatii de birouri, rolul si importanta certificarilor de tip "green", integrarea solutiilor de tip "smart building", conceptul de workplace management, calitatea spatiului de lucru in procesul de retentie a angajatilor intr-o piata a fortei de munca tot mai competitiva si despre cum s-a diversificat spectrul serviciilor oferite angajatilor chiriasilor din cladirile de spatii de birouri moderne, de la cele mai « basic » pana la « smart solutions ».

Printre speakerii confirmati in acest panel se numara:

  • Andrei Postelnicu, Managing Director, CBRE Global Workplace Solutions
  • Otilia Rusu, Leasing Manager, Skanska

A doua zi a conferintei reConstruct, 18 aprilie, ia startul la 9:30 cu un Opening Speech, sustinut de catre Adam Sobczak, Co-founder and President of the Board, Cenatorium, cu tema: Why AI related technologies are going to wipe out real estate jobs? Impactul AI in Real Estate a trecut de conceptul de "tendinta" si a devenit o "realitate". Dar, ce impact pe termen lung si care sunt solutiile pentru profesionistii din domeniu ne va lamuri Adam.

Pornind de la acest subiect, vom continua dezbaterea in panelul dedicat pietei de spatii logistice si industriale, de la 9:45, cu tema Innovations and Disruption in Logistics & Retail. Vom discuta despre: Impactul Artificial Intelligence in sectorul imobiliar, viitorul serviciilor de transport si efectele asupra pietei de real estate, digitalizarea in piata de spatii logistice si industriale, precum si legat de atragerea de noi investitori pe piata locala, disponibilitatea terenurilor, cresterea costurilor de constructie, rata de neocupare si impactul asupra yield-urilor si presiunea pe chirii.

Printre speakerii confirmati in acest panel se numara:

  • Costin Banica, Head of Industrial Agency, JLL Romania
  • Ana Dumitrache, Country Head, CTP

De la 11:30, Jonathan George, Founder & CEO in cadrul Propevo, o platforma digitala de brokeraj in real estate, va sustine un Key Speech extrem de interesant cu tema: A brief introduction into the iBuyer model, and it's disruptive potential in convenience-driven market.

Ultimul panel al zilei va incepe de la ora 11:45, cu tema: Where is the Residential market heading? si va aborda principalele subiecte de interes din piata rezidentiala locala, de la obtinerea autorizatiilor de contructie, calitatea dezvoltarilor rezidentiale, accesul la facilitati, dezvoltarea urbana inteligenta, accesul la finantare. Pe scurt, cum dam "reConstruct" pietei rezidentiale?

Printre speakerii confirmati in acest panel se numara:

  • Bogdan Oslobeanu, CEO, Impact Developer & Contractor
  • Daniel Tudor, CEO The Concept Real Estate Advisers
  • Bogdan Cosmin Ivan, Project Manager, Metalurgiei Park Residence
  • Georgian Marcu, Broker - Owner, Green Angels

Inscrie-te pana luni, 15 aprilie, pentru a putea participa GRATUIT la conferinta. Ai si intrebari pentru oricare dintre speakerii de la conferinta? Contacteaza-ne la marius.stanciu@wall-street.ro si le vom adresa acestora, pentru a ti se oferi raspuns in cadrul conferintei.

Sursa foto: TZIDO SUN / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri