Preferintele chiriasilor din piata de office se schimba permanent, astfel incat locatia, accesul la metrou sau proximitatea spatiilor de retail au devenit ceva comun. Mai nou, au aparut cerinte legate de proiecte integrate, inclusiv cu componenta rezidentiala, elemente de wellness, bucatarii cu chef sau chiar permisiunea de a veni cu animalul de companie la birou.

“Vedem, din partea chiriasilor, cerinte din ce in ce mai diverse care vin din dorinta de a avea o experienta umana mai buna, fie ca e vorba de o bucatarie deschisa cu un chef, de o cafea artizanala, cresa, gradinita, scoala in cladire, sau un serviciu de concierge. O cerinta inedita din ultimii doi ani a fost permisiunea de a aduce animalele de companie la birou”, a explicat Mihai Paduroiu, Head of advisory & transaction services, Office in cadrul CBRE, in cadrul conferintei “reConstruct 2019”, organizata de wall-street.ro.

El considera ca vom asista din ce in ce mai mult la nevoia de a integra aceste necesitati in mediul de lucru. “Nu mai vorbim de mult de un birou, ci de o zona sociala, o zona unde cream, unde trebuie sa adaugam valoare, dar putem face asta doar daca ne simtim bine, daca suntem sanatosi si confortabili”, a precizat reprezentantul CBRE.

La scara mai larga, chiriasii cauta tot mai des proiecte mixte: birouri, retail si rezidential in acelasi proiect, domeniu in care Bucurestiul a fost depasit de alte orase precum Iasi, Cluj-Napoca sau Timisoara.

“Conceptul live - work - play este ideal. In Bucuresti, si din cauza lipsei unor locatii care sa permita, dezvoltarile mixte au aparut mai tarziu, pentru ca necesita suprafete mari din toate functiunile. Acum exista clar o preferinta a chiriasilor pentru astfel de proiecte. Componenta de rezidential devine din ce in ce mai importanta”, a mai spus Paduroiu.

In plus, se pune un tot mai mare accent pe elementele de wellness. “Ecuatia e simpla - un angajat sanatos si fericit e mult mai proiductiv. Organizatiile cauta locatii care sa aiba un nivel cat mai ridicat si de wellness”, adauga reprezentantul CBRE.

Conferinta "reConstruct 2019" este organizata cu sprijinul CBRE (partener gold), Vastint, Genesis Property, Openville Timisoara, Mindspace (lounge partner), Build Green, Peli si Allbim.net.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
TOP 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
Setari Cookie-uri