Dezvoltatorul imobiliar britanic London Partners a achizitionat proiectul Belvedere de pe strada Fabrica de Glucoza, din Bucuresti, pe care il va continua cu alte doua faze de expansiune, care vor adauga inca 966 de apartamente proiectului, ajungand la un total de 1.550 de locuinte si spatii comerciale.


„In faza a treia a proiectului vor fi construite 482 de unitati locative, iar in cea de-a patra 484 de locuinte. 45% din cele peste 1500 de locuinte din acest proiect sunt deja vandute, iar termenul de livrare este vara lui 2021”, a declarat Richard McLaughlin-Duane, CEO al London Partners. Faza a treia, proaspat lansata, s-a vandut in proportie de aproape 30% pana in acest moment.

„Preturile apartamentelor s-au majorat de la o faza la alta, pe fondul cresterii costurilor de constructie cu circa 30%”, a mai completat reprezentantul London Partners care a adaugat ca cel mai mult s-au resimtit costurile cu materialele de constructii si forta de munca.

Investitie de peste 10 mil. euro pentru un teren in Expozitiei

Dezvoltatorul britanic spune ca isi doreste o expansiune continua si pe termen lung in Romania, asa ca, de curand, a achizitionat un teren de 2,8 hectare in zona Bulevardul Expozitiei.

„A fost vorba de o tranzactie de doua cifre (n.red – peste 10 milioane de euro). Acum gandim conceptul pentru acest proiect, care, cel mai probabil, va fi unul mixt – rezidential, comercial si office”, a mai spus directorul general al London Partners, care a vorbit si despre planurile de extindere in afara Capitalei.

In prezent, suntem in negocieri pentru mai multe terenuri, insa o negociere poate dura pana la un an. Suntem interesati de mai multe orase din Romania, in special de Cluj, care este o a doua prioritate pentru noi, dupa Bucuresti.

70% din apartamentele din Soho Uniri, deja vandute

De asemenea, britanicii au mai dezvoltat si Soho Unirii, unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale dezvoltate in apropiere de zona Piata Unirii. Proiectul cuprinde 236 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere, incluse in trei cladiri cu un regim redus de inaltime, cinci etaje plus al saselea retras. Investitia in dezvoltarea Soho Unirii s-a ridicat la circa 26 de milioane de euro.

London Partners ca a obtinut recent receptia lucrarilor din partea autoritatilor, iar predarea efectiva catre cumparatori va fi realizata pana la finalul acestei veri, in functie de procesele individuale de cadastrare si intabulare.

Aproximativ 70% din apartamentele din cadrul Soho Unirii au fost achizitionate, majoritatea cumparatorilor fiind persoane care locuiesc sau lucreaza in zona.

London Partners este o companie britanica de dezvoltare imobiliara, parte a unui grup international activ pe piata romaneasca din 1994.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri