NEPI Rockcastle neagă acuzațiile legate de executarea de garanții pentru datorii la plata chiriei în mall-urile sale aferente perioadei stării de urgență (din 23 martie) și afirmă că, încă de la început, a ținut legătura cu partenerii săi din cele 19 centre comerciale din România, "pentru a găși soluții si măsuri benefice pentru ambele părți în ceea ce privește depășirea acestei perioade".

Ieri, în cadrul conferinței retailArena: Retailul non-alimentar, încotro? Impactul COVID-19 asupra industriei, provocările reluării activității și soluții posibile, Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv, RORETAIL, a acuzat voalat NEPI Rockastle că a recurs la executari de garanții, atât pe martie cât și pe aprilie.

"Dacă o parte a centrelor comerciale a reacționat proactiv și a suspendat plata chiriei pe întreaga perioadă de oprire a activității în retail-ul non-alimentar, o altă parte a făcut exact opusul, respectiv a continuat notificarea facturării atât a chiriei cât și a celorlalte costuri. Astfel, eforturile noastre, în loc să fie concentrate pe salvarea business-urilor și angajaților, prin strategii coerente pentru reluarea activității și pentru traversarea acestei crize, ne-am văzut trași într-un conflict al notificărilor și a trebuit să ne concentrăm foarte mult pe dialogul cu această parte a centrelor comerciale. Exemple de executări de garanții, atât pe martie cât și pe aprilie am avut de la o anumită companie, un «castel de nisip»", a declarat Cosmin Savu-Cristescu.

Contactați de wall-street.ro, cei de la NEPI Rockcastle susțin că nu au executat garanții pentru datorii aferente perioadei stării de urgență (începând de pe 23 martie).

Încă de la începutul acestei perioade, am ținut legătura cu partenerii noștri din cele 19 centre comerciale din România, suntem alături de ei pentru a găși soluții și măsuri benefice pentru ambele părți în ceea ce privește depășirea acestei perioade. Mai mult, zona de retail este un punct de întâlnire pentru mai multe industrii (logistic, mentenanță, servicii financiare, bănci etc).

NEPI

NEPI: Avem toate măsurile pentru a deschide centrele comerciale

Aceștia au vorbit și despre măsurile pe care le iau centrele comerciale pentru a relua activitatea.

"În momentul de față finalizăm planul pentru pregătirea redeschiderii mall-urilor în perioada imediat următoare. Astfel, s-au impus măsuri suplimentare de igienă și de dezinfectare în toate locațiile frecvent circulate din mall-uri, s-au instalat dispensere cu dezinfectant, aerisim mall-ul periodic, în mod natural, am instalat benzi de distanțare socială în zonele unde se creează aglomerație (food court, cafenele, lifturi, scări rulante etc).Nu în ultimul rând, vom limita accesul simultan la grupuri de maximul 3 persoane, distanțarea socială fiind una din prioritățile noastre pentru un shopping responsabil și în siguranță", mai spun reprezentanții NEPI Rockcastle.

Pe de altă parte, NEPI mai spune că având experiența centrelor comerciale din portofoliu, din Polonia și Lituania, deschise la începutul lunii mai, sunt deja cu un pas înainte.

"Avem toate măsurile pentru a deschide centrele noastre comerciale, oricând guvernul și autoritățile vor decide. Măsurile de safety aplicate deja cu succes, vor fi implementate și la nivel local, desigur ținând cont de recomandările autorităților. În zilele următoare vom redeschide centrele comerciale din Serbia, Croația și Cehia. Din exemplul altor țări, obervam că aceste măsuri funcționează, iar lucrurile vor intra, treptat, intr-o nouă faza de normalitate", au încheiat aceștia.

NEPI Rockcastle este unul dintre principalele grupuri de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Portofoliul sau de proprietăți din România cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City si altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri