Mega Mall, dezvoltat de NEPI Rockcastle, este primul centru comercial din România care primește Certificatul de Conformitate COVID-19, emis de către compania suedeză independentă Safe Shopping Centers (SSC), potrivit dezvoltatorului.

"Mega Mall București este pregătit să își primească vizitatorii în orice moment și să redeschidă spațiile comerciale a căror activitate autoritățile consideră că poate fi reluată. Încă din luna martie a fost implementat un set de măsuri suplimentare pentru protecția angajaților și a clienților. În prezent, s-a finalizat un plan complex pentru siguranța vizitatorilor ce are în vedere reluarea activității mall-ului în totalitate", potrivit reprezentanților NEPI Rockcastle.

Acest plan are ca obiectiv principal prevenirea răspândirii Covid-19 și este concentrat pe doi parametri principali: asigurarea distanțării sociale de minimum doi metri și asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial.

Printre măsurile implementate se numără: instalarea de totemuri cu dezinfectant pentru mâini, acționat pe baza unui mecanism automat, cu senzor pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire și în zonele aglomerate, aerisirea periodică a mall-ului, în mod natural, controlul traficului și al fluxurilor prin culoare de delimitare în zonele unde se creează aglomerație și benzi de igienizare nanoseptice pentru zonele frecvent atinse.

"Purtarea măștii de protecție de către toți angajații și clienții este obligatorie, și s-au implementat măsuri pentru verificarea temperaturii de către personal avizat la fiecare intrare în mall. Pentru a preveni crearea aglomerațiilor în centrul comercial, va fi asigurată distanțarea socială de minimum doi metri pentru un shopping responsabil și în siguranță".

Citeste si:
ING Bank transformă creditul standard acordat NEPI Rockcastle...
ING Bank transformă creditul...

NEPI Rockcastle

Nu în ultimul rând, "în zona de food court, mesele și scaunele au fost reașezate astfel încât la o masă vor putea lua loc maximum patru persoane. Designul Mega Mall se bazează pe spații generoase și deschise, care permit natural distanțarea socială de cel puțin doi metri între clienți și asigură cel puțîn patru metri pătrați pentru fiecare persoană din mall".

Pentru realizarea acestei acreditări, experții Safe Shopping Centers în managementul riscului au realizat un audit complex, și pentru examinarea măsurilor de siguranță au vizitat centrul comercial prin intermediul unui tur virtual transmis în timp real. Odată cu redeschiderea mall-ului, măsurile de siguranță vor fi difuzate și pe noile ecrane LED din incinta centrului comercial.

"Măsurile de siguranță care au fost implementate pentru sănătatea clienților și angajaților sunt similare în toate centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle. Pornind de la aceste măsuri, în acest moment, la nivel de grup, atât Mega Mall București, cât și Centrul Comercial Bonarka din Polonia au fost evaluate ca fiind conform normelor de prevenție de către experții Safe Shopping Centers.
Însă, toate mall-urile din portofoliul companiei urmează același trend pentru o experiență de shopping responsabil și în siguranță", au mai arată reprezentanții dezvoltatorului.

Citeste si:
Cel mai recent bilanț COVID | 137 de infectări noi și cinci decese...
Cel mai recent bilanț COVID |...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri