Piața de birouri din Capitală dă ușoare semne de revenire, după o perioadă în care volumul tranzacțiilor a scăzut considerabil, subliniază compania de consultanță imobiliară 24REAL, care adaugă faptul că în luna septembrie, de exemplu, a reușit vânzarea unei clădiri de birouri, cât și securizarea unui număr de nouă tranzacții de spații office în București.

"Piața traversează un val pozitiv, iar numărul de solicitări a crescut constant. Am primit cereri pentru relocări, extinderi ale spațiilor ocupate, cât și decizii ale unor chiriași de a-și achiziționa propria clădire de birouri și a renunța la costul reprezentat de chiria lunară. Avem, însă, un client, companie multinațională din Germania, care tocmai și-a triplat suprafața închiriată, pentru un spațiu de birouri ultra-modern din proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de către Vastint Romania", a declarat Constantin Căpraru (foto), managing partner 24REAL

24REAL arata ca a reușit în ultimele săptămâni vânzarea unei clădiri de birouri de circa 1.000 mp din zona de Nord a Capitalei, cartierul Aviației, cu 1,5 milioane de euro, către o companie din domeniul medical, fiind una dintre cel mai mari tranzacții ale companiei din acest an.

Retail jobs

Sfârșitul verii a adus și cel mai mare număr de tranzacții deblocate, pe fondul perioadei declanșate de starea de urgență, respectiv continuarea cu perioada stării de alertă. 24REAL a securizat în ultimele săptămâni nouă tranzacții, pentru companii din domeniile IT, amenajări interioare, servicii poștale și livrări sau servicii financiare, în parcuri de birouri din Capitală, printre acestea numărându-se Timpuri Noi Square, Eliade Tower, Preciziei Business Center sau Metav Business Park.

"Ne apropiem chiar de normalul perioadei de toamnă pentru piața serviciilor de consultanță imobiliară, ceea ce nu poate decât să ne indice că asistăm la o ușoară pantă de revenire. Suntem foarte aproape de a finaliza negocierile cu mai multe companii multinaționale din regiune care vor sa intre pe piața locală", a adăugat Constantin Căpraru.

Citeste si:
Prețul chiriilor stagnează: cât costă să închiriezi un apartament acum
Prețul chiriilor stagnează pe...

Potrivit 24REAL, în acest an se estimează un volum total de tranzacționare pe piața de birouri de aproximativ 200.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F