În intervalul 2020-2023, totalul investițiilor în proiectele imobiliare de anvergură care vor fi livrate în București se ridică la peste 3,5 miliarde de euro, jumătate dintre aceste investiții fiind direcționate către proiectele de regenerare urbană.

Vorbim aici despre proiectele care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale orașului, în noile clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiții de igienă și sănătate, în ansambluri rezidențiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în București, în noi scheme de retail și huburi logistice din proximitatea Bucureștiului, precum și în proiecte de infrastructură, se arată într-o analiză de piață realizată de Bucharest Real Estate Club.

„Proiectele de regenerare urbană de pe fostele platforme industriale creează noi zone de interes, cu funcțiuni mixte (birouri, locuințe, retail) și multiple facilități (spații verzi, zone pentru practicarea sportului în aer liber și locuri de joacă), oferind totodată posibilitatea de a lucra în apropierea locuințe”, precizează autorii studiului.

Retail jobs

Circa 50% din totalul investițiilor îl reprezintă marile proiecte de regenerare urbană

Cele mai importante hub-uri cu noi proiecte finalizate în 2020 sau în dezvoltare 2021-2023 sunt zona de centru-vest (One Cotroceni Park, Campus – Skanska, The Light), centru sud (Timpuri Noi Square – Vastint, U Center - Forte Partners), Barbu Văcărescu (Globalworth Square și Equilibrium - Skanska), Pipera (Globalworth Campus), Expoziției (J8 Office Park – Portland Trust și @Expo – Atenor), sau Băneasa cu proiectul Miro – Speedwell. Zona ultra-centrală este și ea pe radarul investitorilor, unele dintre cele mai importante proiecte de aici fiind One Tower – One United Properties sau Țiriac Tower – Țiriac Imobiliare. Totodată, dezvoltatorii investesc în proprietăți existente, pregătindu-le pentru cerințele din ce în ce mai sofisticate ale chiriașilor/cumpărătorilor: Bucharest Business Park (CA IMMO), myhive (Immofinaz) sau One North Gate (One United Properties) fiind doar câteva exemple.

Citeste si:
MOL România, reacție după anunțul acțiunii în instanță a lui...
MOL România, reacție după...

Investiții în zona office transformă Capitala într-un hub tehnologic

Raportul „The New Face of Bucharest” arată că Bucureștiul devine un hub de tehnologie și inovație tot mai important. Așa cum indică și clasamentul realizat de Financial Times, Capitala României se plasează pe locul 7 în Top 25 ”Tech Cities of the Future 2020/2021”. Totodată, în contextul pandemiei Covid-19, care a accelerat adoptarea proceselor de digitalizare, este de așteptat ca principalele firme de software și soluții digitale vor continua să își accelereze dezvoltarea.

”Compania UiPath a fost fondată la București, orașul de unde a pornit dezvoltarea noastră globală. Am găsit aici infrastructura și birourile moderne necesare și, cel mai important, resursele umane înalt specializate, care au contribuit la succesul poveștii UiPath pe fiecare continent”, spune Elisabeta Boșneag, Head of Global Real Estate UiPath, în raportul citat.

Citeste si:
Indotek Group a cumpărat clădirea de birouri One Victoriei Center...
Indotek Group a cumpărat...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri